RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES
Del 5 a 20 d'agost 2020

Verónica Navas Ramírez

La Ciudad

.

Autoria i execució: Verónica Navas Ramírez
Coordinador tècnic: Sergio Roca Saiz
Productora: Haizea Arrizabalaga

Acompanyament tècnic durant el procés (2019): Ventura L. Kalász

Construcció dels suports dels projectors: Elteatrillu

Agraïments: Salva Márquez, Cristina L. Morcuende, Nico Jongen, servei d’audiovisuals de l’Institut del Teatre

#LaCiudad
#dichodepaso

Una coproducció del Festival TNT – Terrassa Noves Tendències, Grec 2019 Festival de Barcelona, Antic Teatre Espai de Creació (Barcelona), SÂLMON< FESTIVAL i Verónica Navas Ramírez. Amb la col·laboració de L’Estruch. Fàbrica de creació de les arts en viu (Sabadell), La Caldera Les Corts i l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

«Ah! Una cosa més. Aquesta és l’entrada a La Ciutat per la porta del darrere (o l’accés des de dalt, baixant en caiguda lliure a través d’una claraboia). Són versions d’un lloc vist o escoltat i (re)construït amb fragments; un record vague, una imaginació. La Ciutat és tot allò que li passa pel cap a algú que la pensa… a estones. Per tant, La Ciutat és sempre, sempre subjectiva, sovint accessòria i, amb sort, comuna.»

La Ciudad reuneix nou espectadors/es i a una performer asseguts/des al voltant d’una superfície que es podria reconèixer com una taula, però que aviat esdevindrà una pantalla; un espai comú que rep, emana i creua informació. La Ciudad procura un entorn d’intimitat construïda per dialogar, des d’un grup de públic reduït i gràcies a la confiança del pacte escènic, amb la ciutat exterior, real o inventada (no vindrà d’aquí). Sempre des d’una mirada subjectiva i sense ànim d’universalitzar, es repassarà allò que per a la narradora i performer són punts d’interès: rastres, detalls, empremtes… Tot el que passa desapercebut, tot allò residual o accessori, tot el que, en aparença, manca d’interès, tot el que mereix un focus tènue i veu baixa.

Durant la residència a l’Antic Teatre, l’equip seguirà investigant en els processos plàstics i relacionals que van donar forma a La Ciudad, amb la perspectiva d’una reestrena de la peça l’octubre de 2020 al Festival TNT – Terrassa Noves Tendències.


Verónica Navas Ramírez (Barcelona, 1986): cap a les arts en viu amb l’audiovisual, l’escriptura i el còmic a collibè. Amb focus sobre el documental, l’estatus de l’espectador i l’estètica relacional, el site-specific, el field recording, l’urbanisme, la paraula. Des de la mirada subjectiva, el rastre, el detall, l’accessori, l’empremta, l’íntim. He compartit els meus treballs escènics en contextos com el festival Temporada Alta a Iberoamèrica, el Grec Festival de Barcelona, el Festival TNT – Terrassa Noves Tendències, l’Antic Teatre o el SÂLMON Festival, entre d’altres. Fora d’escena m’activo en comunicació teatral, guió audiovisual i processos col·lectius d’acompanyament artístic i aprenentatge en entorns educatius. A les XXSS soc @dichodepaso.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter