Coproducció 2015

TWISTING THE BALANCE

Futuro animal

.
Durada: 60 min

Creació: Twisting the Balance
Fotografía : Thomas Derderian

http://twistingthebalance.com/futuro-animal/

Els éssers humans que viuen a l’altre costat del mur estan voluntàriament transformant els seus cossos en animals. El hippie i la mestra de cerimònies Leire Mesa ens porten a visualitzar un espai multidimensional. En ell, els processos de deshumanització de la societat actual es veuen reflectits en els culs de silicona, els murs mediàtics de la desinformació, la dona trencada com a símbol del fracàs humà, dels èxodes, dels cossos de circ i la seva caducitat.
Amb humor crític, música en directe i les tècniques de circense del trapezi fix, la corda vertical i un «gronxador bomba» com a eco supervivent de les guerres, el Circ del Futur Animal esdevé un senzill gest d’autèntica aproximació a l’altre.
…o, com diu el proverbi xinès de la societat de l’espectacle, en el que som, allà ens mirarem. (Ara imaginin una emoticona fent-los l’ullet.).


Leire Mesa (País Basc, 1987). Artista de circ dedicada a la creació, generadora d’accions i sinergies per a circ, teatre i rebel·lions diverses. El circ és la seva disciplina com a llenguatge escènic i, el Trapezi, l’especialitat circense. La seva feina amb el cos ha passat per la dansa, el teatre gestual i l’estudi amb Alexander Sasha Gavrilovper potenciar la capacitat com a verticalista.
Els inicis de formació circense, en diferents espais d’ensenyament no-reglat, la duen a actuar i viatjar pel món. Fou cofundadora de la companyia de teatre-circ de carrer Atropecias del País Basc. Viatja a Bristol per a estudiar a l’escola oficial Circomedia. A Anglaterra viatjava amb la companyia Nofit State en l’espectacle Bianco. I, posteriorment, com a resultat de la col·laboració amb la directora Firenza Guidi, realitza amb ella el primer espectacle en solitari, I Live.
El 2015 presenta la tesi Twisting the Balance com a itinerari de treball, investigació i metodologia, dins del programa del Màster NPP (Programa en Noves Pràctiques Performatives) de la universitat DOCH d’Estocolm. El projecte neix de la necessitat de torçar pràctica circense en interacció amb altres formes artístiques, socials i polítiques. Funda la Cie Twisting the Balance. Treballa per a la Cia. de circ Animal Religion a Sapiens Zoo, crea el projecte comunitari INK a Alby (Estocolm), col·labora en l’espectacle Political Circus de Metro al Madina al Líbam.
El 2017 finalitza un postgrau en la universitat de KKH (Reial Institut d’Art, Estocolm) en arquitectura / ciutats / utopies, i crea l’exposició INK i la peça performativa WitchesBitches on the Beaches. Al mateix temps, ha estat treballant en l’organització de l’Encuentro Voz Láctea: Magdalena Tarahumana i com a part del grup de consell artístic per a l’organització del festival Subcase a Estocolm.
El desembre de 2018 estrena l’última creació de la companyia Twisting the Balance, Futuro Animal, en el festival CAU de Granada.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter