14-16 d'abril del 2023

Rojo Pandereta (Oihana Altube i Javier Vaquero)

Rojo Pandereta (Psicoballet)

Divendres 14 d'abril a les 20:00
Dissabte 15 d'abrila les 20:00
Diumenge 16 d'abril a les 20:00

EN AQUEST ESPECTACLE ES FAN SERVIR LLUMS ESTROBOSCÒPIQUES

Idiomes: castellà
Durada: 60 min
Entrades: 14 euros ONLINE // 16 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Creació i interpretació: Oihana Altube i Javier Vaquero
Acompanyament tècnic: Raúl Marcos Jiménez
Amb el suport de: La Casa Encendida, Centro de Danza Canal, CA2M  Centro de Arte Dos de Mayo, La Caldera i Generalitat de Catalunya

https://cargocollective.com/rojopandereta

#rojopandereta
#labanderacomoyoquiera
#psicoballet

L’obra Rojo Pandereta (Psicoballet) es pot entendre com l’OFF / el «backstage» / allò fantasmal / la prepeça del que va ser Rojo Pandereta (El Ballet).

Aquest treball gira a l’entorn d’una barra de ballet i mostra els processos d’entrenament, els trucs i mètodes d’incorporació, les associacions, anhels i traumes que neixen en posar el propi cos a ballar alguna cosa que no li és del tot afí, però que l’ha acompanyat i construït al llarg de tota la seva vida: el ballet.

Rojo Pandereta (Psicoballet) es caracteritza per l’humor; la vulnerabilitat d’unes ballarines que s’atreveixen a mostrar-se fent una cosa en la qual no són brillants ni expertes, i per la qual mai serien ni seleccionades ni identificades com prou bones.


Rojo Pandereta és un col·lectiu de dansa contemporània format per les ballarines i creadores Oihana Altube i Javier VaqueroRojo Pandereta neix l’any 2017 a Madrid, encara que està estretament vinculat a Catalunya i al País Basc, on Javier i Oihana han residit i treballat assíduament. L’any 2018 comencen a treballar, gràcies a diversos suports rebuts, en allò que serà la seva primera proposta escènica, Rojo Pandereta (El Ballet), d’on el col·lectiu pren el nom. El profund interès en els processos expandits i interseccionals els porta a generar diverses propostes de mediació, de difusió a xarxes, fanzins i pràctiques de dansa col·lectives.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter