19-20 octubre del 2023

Julia Irango + Jorge Nieto

Ningú morirà després de mi - Nadie morirá después de mí

col·la- bora: nyamnyam
Dijous 19 d'octubre a les 20:00
Divendres 20 d'octubre a les 20:00
Durada: 55 minuts
Edat recomanada: +18 anys
Entrades: 14 euros ONLINE // 16 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Direcció i interpretació: Julia Irango
Codirecció, interpretació i escenografia: Jorge Nieto
Assistència de coreografia i de direcció: Itziar Barriobero
Arranjaments d’il·luminació: Miguel “Zas” Pardo
Arranjaments sonors: Martí Guillem
Producció executiva: Mónika Vázquez
Ajudantia de producció: Gina Aspa

Amb el suport de: Graners de Creació, Teatre Tantarantana, La Caldera, Centro Párraga, Residències de Creació per a Joves de València, Espai Inestable, Institut Valencià de Cultura, Ajuntament de València.

Amb la col·laboració de nyamnyam

@juliairango
@jorge_nieto__
@itziarbarriobero

#ningúmoriràdesprésdemi
#ningumoriradespresdemi
#ningúmorirà
#ningumorira
#dansa
#contemporarydance
#ladolorosa

Aquesta obra no narra la mort del meu pare. Però sí la pren. Em pren a mí travessant el camí de la mort d’un home a qui vaig estimar fins a racons del dolor i l’amor que jo mateixa no comprenc. Què sap ningú, papà. Ningú morirà després de mi és una obra d’arts vives resultat de la col·laboració entre un arquitecte i una coreògrafa en la que es dona vida a un món altre, en el que reflexionem a l’entorn de la perplexitat i la nostra relació amb l’estrany. Acostant elements que no acostumem a veure junts, despleguem un paisatge de convivències i afectes, en el que cossos i objectes tornen a aprendre a relacionar-se entre ells.


Julia Irango i Jorge Nieto venen dels camps de la dansa i l’arquitectura. Comencen a col·laborar a València en 2020, desenvolupant un treball d’experimentació sonora, objectual i coreogràfica. En els seus treballs posen a dialogar elements que no comparteixen un llenguatge comú, navegant l’estranyesa amable. Com fer operativa una maquinària ineficaç i amb peces grinyolants? D’aquest interès es desplega el caràcter transdisciplinar i multiformat de les seues propostes. Des de 2020, creen l’obra “Ningú morirà després de mi” i la conferència performativa “Dents i perles” que han sigut recolzades i mostrades en institucions com ara el Centro Párraga, la Caldera o l’IVAM.

Tristán Pérez-Martín
Subscriviu-vos a la nostra newsletter