KOVENT A L'ANTIC
27 d'octubre

MARC VILANOVA

Aresta

Perfor- mance
Dissabte 27 d'octubre a les 20:00
Durada: 60 min
Entrades: 10 euros ONLINE // 12 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

www.marcvilanova.com

@marcvilanovapinyol

Aresta és un concert per a vuit saxofons i un músic que treballa sobre el concepte d’automatització.

Aresta proposa que un octet de saxos que prescindeixi de saxofonistes. Cada instrument penja d’una estructura piramidal metàl·lica i actua com a cos ressonador per a l’altaveu que guarda en el seu interior. Més d’un centenar de LEDs ubicats a cada forat de l’instrument creen una coreografia lumínica que es mou en perfecta sincronia amb el so.

La peça agafa la forma d’instal·lació performativa, els saxos generen una il·lusió orgànica, de timbres diversos i de moviment a partir de quelcom purament inert i immòbil. Aresta es presenta en un diàleg constant entre músic i màquina, qüestionant si la màquina pot arribar a emocionar tant com l’humà.


Saxofonista i artista sonor, el seu treball se situa en la intersecció entre art i tecnologia amb un esperit d’innovació i gran interès en els nous mitjans. Centrat en la creació de performances i instal·lacions audiovisuals, Vilanova desenvolupa un llenguatge únic amb el qual compon, improvisa i realitza col·laboracions amb dansa, teatre, poesia i imatges en moviment.

Les seves performances s’han presentat a països com el Japó, Estats Units, Canadà, Brasil, Taiwan, Colòmbia, Iran, Rússia i molts altres dins d’Europa. És guanyador de nombrosos premis internacionals i ha impartit tallers en prestigioses universitats d’Amèrica, Àsia i Europa.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter