2-5 i 9-12 de febrer del 2023

Los Detectives

Concrete Matter

Dijous 2 de febrer a les 20:00
Divendres 3 de febrer a les 20:00
Dissabte 4 de febrer a les 18:00 i a les 20:00
Diumenge 5 de febrer a les 18:00 i a les 20:00
Dijous 9 de febrer a les 20:00
Divendres 10 de febrer a les 20:00
Dissabte 11 de febrer a les 18:00 i a les 20:00
Diumenge 12 de febrer a les 18:00 i a les 20:00
Idiomes: català i castellà
Durada: 75 min
Entrades: 12€ online // 15€ a taquilla
Comprar
entrades

Idea, creació i direcció artística: Mariona Naudin, María García Vera, Marina Colomina
Direcció: Mariona Naudin
Interpretació i cocreació: María García Vera, Mariona Naudin, Marina Colomina, Laia Cabrera Vicens, Pepa Martínez Monerri, Pepa Vera Ortiz, Antonia Vicens, Montserrat Lorda Morales
Ull extern: Mónica Almirall
Disseny de llums: Daniel Miracle
Disseny de so i composició musical: Sara Fontán i Edi Pou
Espai, escenografia i vestuari: Oriol Corral
Acompanyament i producció: Haizea Arrizabalaga Aixa González
Vídeo i disseny de pàgina web: Katia Armesto
Estructures de suport: Antic Teatre, OSIC, La Caldera, El Graner, Festival de Dansa Metropolitana
Coproducció: Antic Teatre, El Graner, La Caldera, Festival de Dansa Metropolitanana

#concretematter
#losdetectives
#madrestoesundesmadre
#dansametropolitana
#anticteatre

Concrete Matter ens parla de la realització i de la projecció a través de la relació materno-filial i, com és habitual en Los Detectives, es posa el focus en referents i cossos femenins; en aquest cas, els seus, però també els de les seves mares, amb les quals comparteixen escenari.

El marc conceptual de l’obra està teixit per capes de referents. D’una banda, dones realitzades, com ho són les artistes feministes dels anys setanta Hannah Wilke, Pauline Oliveros i Yvonne Rainer; de l’altra, el text de «Les tres germanes» de Txékhov, que ens parla sobre la impossibilitat de la realització, i que ens ajuda a generar altres capes dramàtiques per dialogar sobre la nostra pròpia frustració.

Concrete Matter és un joc escènic que qüestiona el teatre com a espai per a la mentida, amb el mecanisme propi de la ficció per «fer creure» l’escena, jugant amb l’expectativa, amb la sensació de pèrdua de les performers, dels personatges que interpreten i del propi públic.


Los Detectives són Mariona Naudin, María García Vera, Marina Colomina i Laia Cabrera. La companyia, formada el 2016 a Barcelona, desenvolupa projectes investigant paral·lelament «allò femení» i les possibilitats de l’escena, qüestionant els límits de totes dues per generar un llenguatge propi a partir de les temàtiques que aborden i els formats proposats.

Cadascuna prové de camps que van de l’antropologia al cinema, les belles arts o la biologia. Aprofiten els seus interessos per expandir el llenguatge escènic i desbordar-se cap a una mirada més plàstica del cos, nodrida d’un treball de recerca exhaustiu que interpreta referents del camp de les humanitats, fílmics i artístics, i que porta “allò teatral” a un fora de camp personal.

foto de Jesús Robisco, edició de Marina Colomina
Subscriviu-vos a la nostra newsletter