L'ANTIC TEATRE AL GREC 2020
JORNADES ANTIFEIXISTES
11 de juliol

Mujeres Brasileñas Contra el Fascismo (MBFC – BCN)

Brasil segrestat.
Mujeres Brasileñas Contra el Fascismo
y por la Lucha Antirracista

L'ANTIC AL GREC 2020
Dissabte 11 de juliol a les 19:00
Durada: 90 min

 

 

Direcció i guió: Renata Martins
Producció: Issis Valenzuel
Edició: Cristina Amaral
Repartiment: Grace Passô como Jussara, Kaik Pereira como Zu, Melvin Santhana como Akins
Institució/ productor: Mahin Produções Audiovisuais e Culturais LTDA ME
Programació: Imaginary Frontiers 2
Direcció d’art: Luana Castilho y Fernando Timb
Direcció de fotografia: Mariane Nunes i Thais Nardi
Banda sonora: Vinicius Calvitti, Melvin Santana, Luedji Luna

Divulgació: Isabel Ferreira
Realitzador audiovisual: (equip Antic Teatre) Dani Miracle

https://mulheresbrasileirascontraofascismo.blogspot.com/

#mbcfbcn
#BrasileirasxFascismobcn
#muheresbrasileirascontraofascismobcn
#mujeresbrasileñascontraelfascismobcn
#Forabolsonaro
#elenão

#violenciapolicial
#direitosdacriançaedoadolescente
#violencianafavela

UNA PROPOSTA DE L’ANTIC TEATRE AMB EL SUPORT DEL
GREC 2020 FESTIVAL DE BARCELONASin Alas (Sem Asas). Un curtmetratge que ens explica la història del Zu, un nen negre de 12 anys que surt a comprar farina per a la seva mare i, a la tornado, descobreix que pot volar.

Mujeres Brasileñas Contra el Fascismo y la Lucha Antirracista és el nom del programa de cine-debat organitzat per l’assemblea MBCF–BCN per a la programació de L’Antic Teatre al Grec 2020: Jornades Antifeixistes.

Mujeres Brasileñas contra el Fascismo – Barcelona (MBCF-BCN) és l’assemblea de brasileres en la diàspora, feminista, suprapartidista, diversa, de resistència contra el govern de Jair Bolsonaro i dels discursos d’odi de l’extrema dreta. Actua en favor de la democràcia, per la igualtat i el respecte de les identitats i diversitats brasileres. El primer acte de les primeres integrants del grup va ser a la Pl. Sant Jaume de Barcelona arran de l’assassinat de Marielle Franco, el març de 2018. L’assemblea, però, va néixer el setembre amb el moviment #EleNão, realitzat en diversos països contra Jair Bolsonaro (actual president del Brasil) davant del perill que l’extrema dreta, amb el seu discurs clarament feixista, entrés a les institucions brasileres.

Sin Alas (Sem Asas) l’ha dirigit Renata Martins, llicenciada en cinema i postgraduada en Llengües d’Art a la USP. És la creadora de la guardonada sèrie web Empoderadas. Va dirigir i escriure els curtmetratges Aquém das Nuvens i Sem Asas. Va formar part de l’equip de guionistes de la sèrie Pedro e Bianca i Malhação Viva una diferencia, guanyadors dels Premis Emmy International Kids.

Convidades al debat posterior

Renata Martins, llicenciada en cinema i postgraduada en Llengües d’Art a la USP.

Gemma Ferreón és portaveu de SOS Racisme.Zezé Mota.

Zezé Motta és una actriu i cantant brasilera. És considerada una de les actrius negres més importants del Brasil.


«La lluita antifeixista segueix vigent al segle XXI i hem de seguir alerta i combatives davant del sorgiment de l’extrema dreta i les seves cares, sigui dins de la institució o al carrer. La programació d’aquest any defensa una escena polititzada internacional: artistes i veïns que no obliden la seva condició de classe i la realitat social que els envolta.

Amb la pandèmia mundial i la crisi socioeconòmica derivada, els moviments antifeixistes i antiracistes han d’estar molt vius. És per això que les jornades són, si fos possible, més importants que fa un any, quan vam començar a treballar-les per a la programació del Grec 2020: suposen una declaració política de suport i enfortiment comú contra el feixisme.» Semolina Tomic, directora de l’Antic Teatre

«A Espanya i al Brasil, la transició cap a la democràcia va deixar elements retrògrads en estat de latència que han emergit i entrat en les institucions, propiciats per l’avançament d’un front internacional d’ultradreta. A Brasil, l’arribada al poder d’una aliança de neofeixisme contemporani associat al liberalisme salvatge està tenint com a conseqüència la destrucció accelerada d’institucions i polítiques públiques que van trigar molts anys a construir-se.» Isabel Ferreira i Eduardo Bonito, activistes i comissaris independents

Amb el programa de L’Antic Teatre al Grec 2020: Jornades Antifeixistes, la sala proposa una programació adaptada al format online per a la trobada, la reflexió i l’acció. Jornades Antifeixistes visibilitza com l’autoritarisme sociopolític amenaça a qui viu actualment al Brasil, sota el govern neofeixista de Jair Bolsonaro i en situació d’extrema gravetat, o encara ressona a qui va viure la dictadura franquista.

<<< Tornar a la pàgina general de L’Antic al Grec 2020

Subscriviu-vos a la nostra newsletter