L'ANTIC TEATRE AL GREC 2020
JORNADES ANTIFEIXISTES
3 de juliol

Princesa Ricardo Marinelli

Brasil segrestat.
Cuidado com aquele bizarra

L'ANTIC AL GREC 2020
Divendres 3 de juliol a les 19:00
Durada: 90 min

 

 

Conferència vídeoperformativa i taula rodona entorn de la resistència LGTBI al Brasil

Presentació i text: Princesa Ricardo Marinelli
Amb la col·laboració de Gabriel Machado i Rafael Guarato

Crèdits fotografia: Cayo Vieira
Realizador audiovisual: (equip Antic Teatre) Dani Miracle

https://ricardomarinelli.tumblr.com/

#PrincesaRicardo
#BrasilSecuestrado

UNA PROPOSTA DE L’ANTIC TEATRE AMB EL SUPORT DEL
GREC 2020 FESTIVAL DE BARCELONABrasil 2020. Res té sentit. Tot sembla estar en un camí sense retorn de violència i estupidesa. A partir d’aquí, Princesa es proposa performar les fòbies com a substrat ideològic del bolsonarisme, la censura i l’autocensura, i la captura de les arts vives contemporànies per unir i enfortir la militància ultraconservadora al Brasil. Enmig de la barbàrie, què pot dir o fer el cos en acció? Té sentit seguir pensant en l’art? En la dansa? En la performance?

La sessió Brasil Segrestat: Cuidado com aquele bizarra constarà d’una presentació, una conferència performativa i una taula rodona entorn de la resistència LGTBI al Brasil.

La princesa Ricardo Marinelli és marica, artista, investigadora, professora i productora de projectes de dansa i art contemporani. Des de 2011, coordina la plataforma creativa «Sim, somos bizarras!», que reuneix artistes que articulen, tematitzen o destrueixen identitats sexualas o de gènere a les seves obres. El 2019 es va doctorar amb la investigació Estética autocoreográfica, Performatividades de gênero e Performances Kuir na arte de corpas não binárias no brasil de 2019.

Convidades al debat posterior

Marcia Tiburi és filòsofa, artista plàstica, crítica literària i escriptora brasilera. Entre les seves últimes obres es troben: Como conversar con un fascista (2015) i Feminismo en común – Para todas, todes y todos (2017).

María Dantas és una de les fundadores de l’Assemblea Mujeres Brasileñas Contra el Fascismo de Barcelona. És jurista i està diputada al Congrés per ERC.


«La lluita antifeixista segueix vigent al segle XXI i hem de seguir alerta i combatives davant del sorgiment de l’extrema dreta i les seves cares, sigui dins de la institució o al carrer. La programació d’aquest any defensa una escena polititzada internacional: artistes i veïns que no obliden la seva condició de classe i la realitat social que els envolta.

Amb la pandèmia mundial i la crisi socioeconòmica derivada, els moviments antifeixistes i antiracistes han d’estar molt vius. És per això que les jornades són, si fos possible, més importants que fa un any, quan vam començar a treballar-les per a la programació del Grec 2020: suposen una declaració política de suport i enfortiment comú contra el feixisme.»

Semolina Tomic, directora de l’Antic Teatre

«A Espanya i al Brasil, la transició cap a la democràcia va deixar elements retrògrads en estat de latència que han emergit i entrat en les institucions, propiciats per l’avançament d’un front internacional d’ultradreta. A Brasil, l’arribada al poder d’una aliança de neofeixisme contemporani associat al liberalisme salvatge està tenint com a conseqüència la destrucció accelerada d’institucions i polítiques públiques que van trigar molts anys a construir-se.» Isabel Ferreira i Eduardo Bonito, activistes i comissaris independents

Amb el programa de L’Antic Teatre al Grec 2020: Jornades Antifeixistes, la sala proposa una programació adaptada al format online per a la trobada, la reflexió i l’acció. Jornades Antifeixistes visibilitza com l’autoritarisme sociopolític amenaça a qui viu actualment al Brasil, sota el govern neofeixista de Jair Bolsonaro i en situació d’extrema gravetat, o encara ressona a qui va viure la dictadura franquista.

<<< Tornar a la pàgina general de L’Antic al Grec 2020

Subscriviu-vos a la nostra newsletter