23-26 de febrer del 2023

Lalínea

Pupilas pintaban mis sábanas. Quadre #1: Cheli

Dijous 23 de febrer a les 20:00
Divendres 24 de febrer a les 20:00
Dissabte 25 de febrer a les 20:00
Diumenge 26 de febrer a les 20:00
Idiomes: Castellà, català
Durada: 80 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Creació: Lalínea
Idea original i dramatúrgia: Erik Forsberg
Direcció escènica: Úrsula Tenorio
Testimoni sonor: José Regalón
Intèrpret: Erik Forsberg
Disseny de l’espai sonor i música en directe: Sergio Camacho
Disseny de l’espai escènic i il·lustracions: Lucía Valenzuela
Disseny de llums: Ivan Cascon
Producció executiva: Rut Girona, Úrsula Tenorio i  Erik Forsberg
Assessorament escènic: Carlota Subirós
Acompanyament terapèutic: Gaia Bautista
Col·laboradors: Sara Morón, Mariano Romero, Eli López, Montse Alonso, Patrícia Colomera, Montse Grífols, Cris García (equip PADS), Marta Torrens (Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l’Hospital del Mar), Josep Rovira (Energy Control), Dani Roca (CAS Baluard – CAP Raval Sud) i David Riaza (CAP Carles Riba).
Suport a la creació: Nau Ivanow, El Corralito (CorralitoxTNT), CC Parc Sandaru (Kinètic), Beques “Premis Barcelona 2020” de l’Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Coproducció: Antic Teatre i Lalínea
Agraïments: Marc Tarrida, Cristina Fuentes, Raquel Cors, Aleix Castany, Anna Pérez, Alba Saura, Ona Anglada, Joana Forcada, Claudia Conde, Graciela Fisas, Laura Riera, Àlex Sanz, Marta Duran, Margarida Troguet, Escola de l’Espectador de La Sagrera (Nau Ivanow)

#Cheli
#Drogues
#Barcelona
#Contracultura

Lucía Valenzuela

El Cheli és el protagonista del primer quadre de Pupilas pintaban mis sábanas, un projecte que dibuixa les vides reals d’usuaris d’heroïna a la Barcelona dels anys 70-90. Des dels 18 anys i fins ara, amb 62, el Cheli ha consumit heroína. El seu consum es va iniciar als 70, entre la nit de la Barcelona post-franquista i les excursions d’introspecció transcendental a la muntanya, empès pel desig de descubrir un nou món de llibertats que van acabar per embafar-lo. L’enregistrament sonor del relat del Cheli s’entrellaça a escena amb la veu i el cos de l’Erik, el seu metge, que s’endinsa en l’univers del seu pacient a la recerca de possibles respostes a una pregunta: com gestionem el patiment i el dolor en la societat contemporània?


Lalínea és un projecte artístic que centra la seva atenció en els processos de creació i les dinàmiques que s’estableixen entre l’acció artística i l’audiència. A la vegada, treballa amb la realitat com a matèria primera en un intent per reescriure allò hegemònic. Les seves peces proposen variacions sobre la conferència performativa per tal de tractar de forma directa realitats contemporànies complexes, alhora que explora la poètica de la quotidianitat a través de la retòrica visual i auditiva per generar experiències sensorials particulars.

Lalínea neix el 2019 a Barcelona. És la companyia resident del Teatre Lliure durant la temporada 20/21 amb el projecte José y la Barcelona disidente, estrenat al Grec Festival de Barcelona 2021.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter