8a edició del KONVENT a l'ANTIC
2-5 novembre 2023

La Tangenta

El plural d'arbre és nosaltres

KONVENT a l'Antic
Dijous 2 de novembre a les 20:00
Idiomes: català
Durada: 60 minuts
Entrades: 14 euros ONLINE // 16 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Peça de creació col·lectiva en procés amb la interpretació de Mariantònia Salas, l’espai sonor i producció en directe d’Antoni Llull, el disseny d’espai de Clàudia Vilà, el disseny d’objecte de Maria Estelrich, el vestuari d’Aina Crespí, l’assessorament de moviment de Carmen Muñoz i Laura Lliteras, i la producció de La Tangenta.
Resta de l’equip en curs.

Peça resident al konvent, Suralita i La Fornal.
Amb el suport del Teatre de Manacor, el Teatre Principal de Palma i el Consell de Mallorca.
Projecte guardonat amb el Premi d’Arts Escèniques, Pensament, Recerca i Creació de l’Institut del Teatre 2022.

@mariantoniasalas   @llulltoni   @vila_claudia   @maria.estelrich  @ainacrespi   @pec__a   @lauralliteras

www.konventzero.com   @konventzero

Un estudi publicat el 2017 va comprovar que quan mira una obra de teatre, la gent del públic té els batecs sincronitzats. L’espai del teatre ens conforma com a súperorganisme en forma d’individus singulars i imprescindibles que, per sota de la superfície, estem connectats. El plural d’arbre és nosaltres és una aproximació en forma d’assaig escènic que prova d’explorar què vol dir nosaltres i de què està fet aquest vincle que ens uneix, amb el so com a hipòtesi.


La Tangenta és un marc que neix de la voluntat de fer possible el contacte entre les arts vives, la creació i el pensament. L’impuls principal és la necessitat de generar contextos d’investigació en un espai de gaudi, rigor i d’aprenentatge disruptiu, de vinculació entre universos diversos i de revalorització dels sabers plurals. Ens interessa des-jerarquitzar l’espai i el procés de creació entenent les cures com a estructura pilar en el treball compartit amb les persones i amb altres formes de vida sensible. El plural d’arbre és nosaltres és el primer dels seus projectes en el qual habitem la pregunta “què vol dir nosaltres?” mentre posem en qüestió els propis mecanismes de la teatralitat.


VUITENA edició del KONVENT A L’ANTIC, l’oportunitat anual per conèixer a Barcelona creacions d’artistes residents al Konvent de Cal Rosal, un antic convent de finals del XIX reconvertit en un centre artístic pluridisciplinari, autogestionat.
Aquest any 2023 les residències de Konvent han volgut acollir persones creadores d’àmbits i temàtiques específiques, ja sigui per tal de visibilitzar i aprofundir en els temes, disciplines i contextos que creiem que requereixen d’especial atenció dins la contemporaneïtat que vivim.
Així doncs, en l’edició d’enguany de Konvent a l’Antic, hem escollit propostes que personalment ens remouen, en representació de la diversitat que existeix dins la creació artística i la nostra societat, escollint fer èmfasi en col·lectivitats històricament poc representades, així com en temes d’actualitat.

Com l’Antic Teatre, el Konvent és un revulsiu cultural: un espai per a l’art i, alhora, una manera de fer i entendre la cultura arrelada al territori. Rastrejar i observar constantment l’entorn artístic, potenciar i donar visibilitat, són algunes de les tasques obligades d’un i altre espais. Del binomi Antic Teatre-Konvent han sortit molts projectes amb ampli recorregut, com Rebota rebota y en tu cara explota, d’Agnés Mateus i Quim Tarrida, Premi de la Crítica Noves Tendències 2017, Premi FAD Sebastià Gasch Aplaudiment 2018 i Premi Butaca 2018 Noves Aportacions Escèniques.


Aina Crespí i La Tangenta
Subscriviu-vos a la nostra newsletter