25 de juliol 2020

Juana Dolores Romero Casanova

BIJUTERIA

Estrena
Dissabte 25 de juliol a les 12:00
Durada: 60 min
Entrada gratuïta

Gratuït (amb reserva prèvia a info@llibreriacalders.com)

Organitza: Llibreria Calders i Antic Teatre

http://www.juanadolores.com/

#juanadolores
#bijuteria
#poesia
#poesiacatalana

Bijuteria és el primer poemari de Juana Dolores Romero Casanova, un conjunt de poemes d’amor en diàleg amb el nom, el sexe, la classe. I amb Déu: «Vós, Senyor, que m’heu concedit els misteris del Jo | i la seva carn / i el seu verb. Vós, Senyor, | que heu fet robins i safirs de tots els meus pecats, | compadiu-vos d’aquest desitjar el Món amb ventre | de dona: profetitzo – també / Jo / profetitzo».


Juana Dolores Romero Casanova (1992, El Prat de Llobregat), filla d’immigrants andalusos a Catalunya. És fundadora i coordinadora del projecte cibernètic @HYBRIS.VIRAL en el què, juntament amb l’artista Sandy Moldavia, desenvolupa pràctiques curatorials. Ha dirigit, interpretat i escrit # J U A N A D O L O R E S # * massa diva per a un moviment assembleari * (2019) i * HIT ME IF I’M PRETTY * o Vladimir Maiakovski es va suïcidar per amor (2020). També reflexiona sobre els límits del vídeo i la poesia, com es pot apreciar a la seva última peça audiovisual LIMPIEZA (2020). Acaba de rebre el 56è premi de poesia catalana Amadeu Oller pel seu poemari Bijuteria.

José Miguel Gutiérrez és graduat en Història i, posteriorment, cursa estudis d’especialització en cultura medieval, concretament en materia d’espiritualitat, mística occidental i pràctiques devocionals. Treballa en la contextualització i la teorització de les peces de Juana Dolores com ara # JUANA DOLORES # * massa diva per a un moviment assembleari * i * HIT ME IF I’M PRETTY * o Vladimir Maiakovski es va suïcidar per amor (2020).

Subscriviu-vos a la nostra newsletter