19-22 maig 2022

JUANA DOLORES

# JUANA DOLORES # * massa diva per a un moviment assembleari *

Dijous 19 de maig a les 20:00
Divendres 20 de maig a les 20:00
Dissabte 21 de maig a les 20:00

>>> Diumenge 22 de maig SUSPÈS <<<
Durada: 100 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

DIVENDRES 20/05: DEBAT POST-FUNCIÓ
entre la Juana i Rita Rakosnik, historiadora de l’art, crítica i comissària independent.

 

Autor (dirección, interpretació, text): JUANA DOLORES

Comissariat Polític: JOSEMI GUTIÉRREZ, KEVIN GUERRERO

Disseny de so: SOFÍA A. MARTORI

Disseny d’il·luminació: Adrià Garriga, Semolina Tomic

Disseny i edició del cançoner: SANDY MOLDAVIA

Acompanyament artístic: SEMOLINA TOMIC, DAVID AGUILAR, RITA RAKOSNIK

Producció: ANTIC TEATRE

Agraïments:  ANTIC TEATRE, TNT, EL GRANER, CAN FELIPA

https://juanadolores.hotglue.me/

#juanadolores
#massadivaperaunmovimentassembleari
#teatre
#performance

# JUANA DOLORES # * massa diva per a un moviment assembleari * és un solo performatiu que a partir de la descontextualització de la ideologia, la simbologia i la terminologia marxistes-leninistes, exhibeix el dolor de l’individu enfront la comunitat com un desig de ser sexualitzat socialment i culturalment, com una confessió, com una declaració d’amor.

«No creo en justificaciones. Justificarse es de cobardes y de traidores. Me esfuerzo para seguir sospechando el bosque – allí, a lo lejos / desde los andamios. Sin embargo, un viento dorado y mis pies titubean / y mi lengua titubea / y mi orgullo titubea: mi estúpido desequilibrio precipitándome contra la ideología que me sostiene.»


Juana Dolores és actriu, escriptora i vídeoartista. Ha publicat Bijuteria (56è edició del Premi Amadeu Oller de poesia catalana, 2020, Edicions Galerada); i després de LIMPIEZA (2020) i SANTA BÁRBARA (2020), ha escrit i dirigit MISS UNIVERSO (2021, Temporada Alta), un curtmetratge que oscil·la entre el vídeoart i el vídeoassaig en el qual interpreta una model que reflexiona sobre el concepte d’erotisme en Georges Bataille. Actualment està de gira amb la seva primera peça de teatre # JUANA DOLORES # * massa diva per a un moviment assembleari * (2019-2020, Antic Teatre).

Rita Rakosnik (Barcelona, 1993) és historiadora de l’art i es dedica a la crítica i el comissariat de manera independent. Escriu i parla sobre art, literatura, pensament i cultura pop a mitjans com Núvol, La Llança i Ràdio 4, on recentment s’ha estrenat com a col·laboradora del magazín Avui Sortim. Entenent la pràctica curatorial com una activitat constel·lacional indissociable de la crítica, ha comissariat El nom és pols d’estrella (projecte guanyador de Mirada Pilot 2021) i Com no ser vista: Notes sobre fotografia en femení (Espai Fotogràfic Can Basté, 2020). També ha format part, com a artista, de La transformació sensible (Fabra i Coats, 2021) i Locus Amoenus: espais digitals habitables i contra-normatius (MAC Mataró, 2020). És membre del col·lectiu cibernètic Hybris Viral i autora d’«Amb A d’Amant», inclòs a Avui és demà: 10 relats per repensar el futur (Editorial Pagès, 2020).

Amb la passió com a divisa i l’elegància com a marca d’aigua, li agrada dir que tot el que fa és una excusa per assajar des dels afectes i els efectes de l’escriptura.

Alessia Bombaci
Subscriviu-vos a la nostra newsletter