sessió 2
BEHDAD REZAZADEH, director i productor de cinema experimental iranià, amb estudi cinematogràfic a Barcelona. Va néixer el 1980 en plena guerra amb l’Iraq al sud-oest d’Iran, Ahvaz, terra dels antics sumeris, babilonis, perses i altres 1001 ètnies, tribus, races i minories de tota mena.
https://www.behdadrezazadeh.com
presentació
Cinematografia és l’art d’escriure amb llum, en una era en la qual la luminescència és la forma d’expressió més estesa entre els éssers humans. OmníricuM és un viatge visual, un llenç en moviment, un enquadrament, un murmuri, un acord, una mirada, un enfocament o desenfocament, un experiment òptic que ens planteja més preguntes que respostes, un sofisticat llenguatge conceptual produït íntegrament per un creador cinematogràfic, que substitueix els pinzells i els pigments per òptiques i càmeres cinematogràfiques a l’hora de plasmar i expressar el seu llenguatge creatiu.
OmníricuM
2018_63 min_cine digital.
Director, guió / idea original, fotografia / càmera, producció, muntatge, banda sonora: Behdad Rezazadeh
Intèrprets: Mercè Campos Trepat, Fátima Campos Trepat, Serguei Mba, Jacinto Elá, Alfil, Elora, Mireia Seró Prous, Massud Naderi, Gemma González, Basia Kuzma, Anna Romagosa, Sadhu Farh, Shiv Ji Tiwari, Sadhu Mojthal, Aghori Baba Sorj, Aghori Mahakal, Aghori Trikambesvar, Uddit Naraydie Das, Aghori Shri, Sadhu Baba Saraswati, Mabesh Giri Baba, Baba Jugalgiri Ji, Baba Kur, Ranjan Nan Sarwati.
Kashi, ciutat santa del nord de l’Índia coneguda a occident com Benarés. Un sadhu Aghori concep un ritual a la vora del riu Ganges. La cerimònia submergeix el sadhu en un estat mental de trànsit, i l’endinsa en un viatge oníric surrealista a través dels ulls d’una jove guerrera. Ella serà el seu “alter ego” en aquesta odissea visual, traçant-li el camí a seguir dins d’un laberint de records, cerimònies i fetitxes intrapsíquics.
FLUX CLUB compleix la 12a temporada a l’Antic Teatre i el 21è aniversari de la seva creació, a l’any 2000.
Es tracta d’una programació de vídeo amb periodicitat quinzenal que reflecteix la vitalitat del vídeo de creació a Barcelona. Acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, sessions temàtiques dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.
Són sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a la ciutat, que complementen el festival de vídeo d’autor FLUX des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival, que té lloc al desembre.
HABITUAL VIDEO TEAM és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la promoció d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX: www.influxfestival.org.
Una altra branca és la documentació videogràfica d’actes culturals vinculats sobretot amb la música i la poesia experimentals. L’any 2012 posa en marxa el projecte SUMMA per convertir aquest patrimoni audiovisual (més de 1000 gravacions) en un arxiu videogràfic online d’accés públic: www.summa-hvt.org.