2022
Els Dilluns Flux Club

MATERIC.ORG

FLUXCLUB

Dilluns 21 de febrer a les 20:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

sessió 2

MATERIC.ORG

projecció + col·loqui
MATERIC.ORG és un espai nòmada de creació i pedagogia radical, enfocat a les pràctiques performatives. Entenem l’art com una força revolucionària i en aquests termes aspirem a ser un niu per a la investigació artística. Amb seu a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) des de 2015 fins a 2020, i en l’actualitat encarnat com un espai nòmada. Aquest projecte ofereix l’oportunitat de crear vincles entre comunitats locals i internacionals d’artistes, activistes i investigadorxs.

info@materic.org

www.materic.org

presentació

Al març de 2020  des de MATERIC.ORG –espai nòmada de creació i pedagogia radical– vam crear una convocatòria oberta per a vídeo al voltant dels següents conceptes: Rebel·lia corporal, Llar dislocada, Virus neoliberal, Tendresa (des)colonitzada, Cyborg analògic, Temps mutant i Món oníric. En aquell moment ens vam adonar que tot girava al voltant d’un mateix tema amb una aura negativa i acrítica. Davant la saturació d’informació monotemàtica que aconsegueix alienar el cos pensant i sensible ens va semblar urgent activar un altre tipus de converses sensorials, afectives i crítiques a través d’aquesta convocatòria oberta. Trobem necessari oferir a les creadores una plataforma per poder expressar-se en aquests temps. Vam rebre 110 obres de molts llocs del món i en vam seleccionar 41. Dos anys després d’aquesta convocatòria i de la seva selecció hem triat les obres següents per ser projectades al FLUX CLUB.


programa

IRIS HINOJOSA i GERARD VILARDAGA
A
2020_00:13 min


ESTER XARGAY
Pigallat

2013_12:47 min

NILO ARIAS
Disolución

2014_5:57 min

SANTIAGO COLOMBO MIGLIORERO
Hasta que me acuerdo de un sueño que tuve antes
2019_1:41 min

KAROLINA PIELAK
The mutant warm

2019_1:11 min

DANIIL DEMIDOV
Usual

2019_3:15 min

ELISABET MABRES
Confined

2020_9:06 min

LORENZO PAPANTI
Organic Mechanisms

2019_2:30 min

CASPAR DE GELMINI
Objects and Cells 1

2015 – 20_9:10 min

DANIIL DEMIDOV
Idée fixe

2019_1:28 min


FLUX CLUB compleix la 13a temporada a l’Antic Teatre i el 22è aniversari de la seva creació, a l’any 2000.

Es tracta d’una programació de vídeo amb periodicitat quinzenal que reflecteix la vitalitat del vídeo de creació a Barcelona. Acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, sessions temàtiques dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.

Són sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a la ciutat, que complementen el festival de vídeo d’autor FLUX des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival, que té lloc al desembre.


HABITUAL VIDEO TEAM

és una associació sense ànim de lucre, dirigida per Josep M. Jordana i Lis Costa, que té com objectiu principal la promoció d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org

Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX: www.influxfestival.org.

Una altra branca és la documentació videogràfica d’actes culturals vinculats sobretot amb la música i la poesia experimentals. L’any 2012 posa en marxa el projecte SUMMA per convertir aquest patrimoni audiovisual (més de 1000 gravacions) en un arxiu videogràfic online d’accés públic: www.summa-hvt.org.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter