2022
Els Dilluns Flux Club

JULIÁN ÁLVAREZ

FLUXCLUB

Dilluns 4 de abril a les 20:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

Sessió 5

JULIÁN ÁLVAREZ

projecció + col·loqui

Julián Álvarez. León, 1950. Creador audiovisual des del 1978. Més de 150 produccions en vídeo i cinema. Produccions interactives en CD-ROM i Net-Art. Inventor del sistema d’enregistrament FishCam i del gènere videogràfic ego-MOVIES. Ocasional articulista-assagista audiovisual. Director de l’Escola de Vídeo-Cine-Tv, 3D & Multimèdia IDEP (Barcelona 1981-2008).

Organitzador i comissari (1983-1990) de mostres i accions promocionals al voltant del vídeo: “Primer Concurs Mundial de Càmera-a-mà”. Multiesdeveniment “Del cine-ojo al video-yo” (La Caixa, 1987). Estrena al Mercat de les Flors de Barcelona l’espectacle multimèdia El Ring (1988). Com a autor, la seva trajectòria arrenca amb Bellvitge, Bellvitge (1978). Una trentena de premis nacionals i internacionals. Premi Nacional de Videografia de la Generalitat de Catalunya (1991).

www.juliansite.com        www.vimeo.com/zapatodeartista


Arte poética. Poesía & Vídeo
2021_49 min
Compilació poètica de setze videopoemes de diferents autors (dels poemes) i d’un únic autor dels vídeos: Julián Álvarez. Textos, paraules, músiques i sons cavalquen aleatòriament sobre imatges de vídeo per reaparèixer i confluir com a videopoemes.

 1. Conjuro > Federico García Lorca
 2. A-A. Poema-manifiesto > Carles Santos
 3. Entropia > Joan Vigó
 4. Exhumaciones poéticas > Joan Vigó
 5. Pastor d’antenes > Joan Vigó
 6. Amablemente > Daniel Melingo
 7. 67 versos en recuerdo de dadá > Juan-Eduardo Cirlot
 8. Manuscrito > Jorge Luis Borges
 9. Arte poética > Jorge Luis Borges
 10. El mar > Jorge Luis Borges
 11. Jaime Gil de Biedma > Jaime Gil de Biedma
 12. Barcelona ja no és bona > Jaime Gil de Biedma
 13. Poema [sin versos ni palabras] > Buster Keaton
 14. Arriba las manos > Julián Álvarez
 15. The end > Julián Álvarez
 16. La diligencia del abismo > Joan Vigó

 

FLUX CLUB compleix la 13a temporada a l’Antic Teatre i el 22è aniversari de la seva creació, a l’any 2000.

Es tracta d’una programació de vídeo amb periodicitat quinzenal que reflecteix la vitalitat del vídeo de creació a Barcelona. Acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, sessions temàtiques dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.

Són sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a la ciutat, que complementen el festival de vídeo d’autor FLUX des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival, que té lloc al desembre.


HABITUAL VIDEO TEAM

és una associació sense ànim de lucre, dirigida per Josep M. Jordana i Lis Costa, que té com objectiu principal la promoció d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org

Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX: www.influxfestival.org.

Una altra branca és la documentació videogràfica d’actes culturals vinculats sobretot amb la música i la poesia experimentals. L’any 2012 posa en marxa el projecte SUMMA per convertir aquest patrimoni audiovisual (més de 1000 gravacions) en un arxiu videogràfic online d’accés públic: www.summa-hvt.org.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter