2021
Els Dilluns Flux Club

PELUCA SKIN & THE JULANDRONS

FLUXCLUB

Dilluns 4 d'octubre a les 20:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

sessió 12

PELUCA SKIN & THE JULANDRONS
projecció + performances + col·loqui

PELUCA SKIN

Pseudònim d’una realitzadora audiovisual lleidatana i barcelonina, nascuda el 1981. Llicenciada en comunicació audiovisual, ha centrat la seva trajectòria en la realització audiovisual per a artistes visuals, organitzacions culturals, ongs… i la comunicació digital per a entitats; intentant construir sempre una visió creativa i, sovint, visualment estrident.

Actualment desenvolupa projectes d’educació audiovisual en un institut escola de Barcelona, on centra els esforços a potenciar la imaginació infantil com a eina transformadora de la realitat, i en els perills de les addicions digitals en nens i nenes i adolescents.

Com a Peluca Skin, treballa sempre amb un equip de professionals de la comunicació i el disseny, i signa les obres que realitza al servei dels poetes socials més interessants i irreverents de l’escena underground de Barcelona.

THE JULANDRONS

El 31 de gener de 2020, la Sala Hybrus de l’Hospitalet va programar un espectacle poètic i performàtic on van actuar Silvia Antolín, performer i ballarina de talla internacional, Mag Márquez, poeta, actor, escriptor i flagell de liberals, al costat de les llegendes de l’underground i icones de la contracultura Curtis i Krònia. El públic assistent va quedar entusiasmat i això va animar els artistes a reunir-se posteriorment per unir talent i esforç i crear un supergrup: havien nascut The Julandrons i era març de l’any 2020.

Uns dies després el món es va aturar i també aquest projecte, però a l’agost i desafiant tota precaució es van tornar a reunir, i de la mà de la realitzadora Peluca Skin van rodar l’intens documental The Julandrons a la Puda, que va quedar emmagatzemat sense presentació per motius pandèmics. Un any més tard l’alegre quartet va tenir l’encàrrec de clausurar el curs 2020-2021 del taller d’artistes plàstics TPK (també en plena cinquena onada d’emergència sanitària), organitzant un happening artístic a l’aire lliure del qual encara es parla. Ara The Julandrons truca a la porta de Flux Club a l’Antic Teatre.

https://silviaantolin.com

vimeo.com/curtisikronia

https://drive.google.com/file/d/1SNg4TpP3xq97riq8-R0cTYZk6r-J0U1C/view?usp=sharing

presentació

Seguint el consell d’Oscar Wilde: “Posa-li una màscara i et dirà la veritat”, la realitzadora dels vídeos que projectem en aquesta sessió utilitza el pseudònim Peluca Skin per gaudir al màxim de la llibertat d’expressió, sense conseqüències indesitjables. Transformar en imatges el que expressen els poemes no sol ser fàcil, i menys quan es fa amb pressupostos “no cost”, però posant-hi ganes, molt de morro i l’experiència i les eines professionals adquirides en projectes políticament correctes es poden fer obres que mirant-nos a la cara ens pregunten: comencem a canviar-ho tot?

En aquesta ocasió veurem quatre peces fetes amb els poetes i performers The Julandrons, que com a cloenda ens oferiran després del visionat quatre breus performances en directe.


programa

7del7del77. Un día chungo
2018_8:45 min

Curtis i Krònia, de la mà de la impecable realitzadora Peluca Skin, ens retrotreuen al seu passat poètic més llunyà. Certament va ser un dia xungo aquell dijous 7 de juliol de 1977 a la seu social Poetes Maleïts de l’Hospitalet.

Amb banda sonora original de Perrocker: “Mi Generación”, “Rumba de El Barrita” i “El Pub” (“Cavall” by El Gitano de Balaguer), i un notable elenc de variades figures de l’underground de l’Hospitalet i la veïna ciutat comtal.


Oda al Consumismo
2021_4:27 min

Mag Márquez ens presenta un al·legat sarcàstic i febril al consumisme més voraç dels grans centres comercials.


The Julandrons en La Puda
2020_22:45 min

Amb Ricardo Rabella Bahillo d’estrella invitada i sota la docta batuta de l’aclamada realitzadora Peluca Skin, el quartet multidisciplinari The Julandrons s’embarquen en una experiència poètica i extrasensorial al balneari abandonat (o no tan abandonat) de la Puda.


The Julandrons: Set Religiós
2020_6:30 min

Durant el rodatge de The Julandrons a La Puda, aprofitant un moment de descans i usant l’equip tècnic de Peluca Skin, els mateixos artistes van rodar un set poètic i performàtic de marcat caire religiós. No en va tots ells són coneguts pel seu profund misticisme. És intenció dels artistes que aquest set formi part d’un ambiciós projecte que portarà per títol El Evangelio según The Julandrons, que resultarà de totes totes provocador i emotiu.


FLUX CLUB cumple la 13ª temporada en el Antic Teatre y el 22 aniversario de su creación, en el año 2000.

Se trata de una programación de vídeo con periodicidad quincenal que refleja la vitalidad del vídeo de creación en Barcelona. Acoge todo tipo de sesiones con proyecciones, videoperformances y coloquios que ofrecen al público la posibilidad del contacto directo con los videocreadores. Pueden ser sesiones monográficas de autores reconocidos, sesiones temáticas dedicadas a géneros como la videodanza y la videopoesía, o colectivas dedicadas a autores emergentes.

Son sesiones abiertas a todo lo que está pasando en el campo del vídeo en la ciudad, que complementan el festival de vídeo de autor FLUX desde el punto de vista de sus contenidos y que extienden su período de acción más allá de los días estrictamente dedicados al festival, que tiene lugar en diciembre.


HABITUAL VIDEO TEAM

es una asociación sin ánimo de lucro, dirigida por Josep M. Jordana y Lis Costa, que tiene como objetivo principal la promoción de actividades relacionadas con las artes audiovisuales y concretamente con la videocreación: www.habitualvideoteam.org.

Una rama de sus actividades es la organización de festivales, ciclos y muestras de vídeo, como el festival de vídeo de autor FLUX: www.fluxfestival.org y el festival de artes escénicas audiovisuales INFLUX: www.influxfestival.org.

Otra rama es la documentación videográfica de actos culturales vinculados sobre todo con la música y la poesía experimentales. En 2012 pone en marcha el proyecto SUMMA para convertir este patrimonio audiovisual (más de 1000 grabaciones) en un archivo videográfico online de acceso público: www.summa-hvt.org.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter