Els Dilluns Flux Club

IÑAKI ÁLVAREZ

FLUXCLUB

Projec- ció i debat
Dilluns 14 de Maig a les 21:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

sessió 6

IÑAKI ÁLVAREZ
Sóc l’Iñaki Álvarez. El meu treball procedeix de la performance i es desenvolupa en els àmbits del vídeo, la fotografia i, ja fa uns anys, també en les arts en viu. En Miquel Bardagil diu que dos temes constants en la meva obra són el cos i la paraula. Del primer deriva l’acció, mentre que el segon em porta a la poesia, la veu, el text i la reflexió sobre la capacitat i limitacions expressives de les paraules. Des del 2012 també coordino la plataforma i espai nyamnyam conjuntament amb l’Ariadna Rodríguez.

www.air-condition.net
www.nozap.net

presentació

AIR PUR
Air Pur és una investigació que gira entorn de la història de la pel·lícula que porta aquest títol. Amb guió de Robert Bresson i dirigida per René Clair l’any 1939, la pel·lícula va quedar inacabada a causa de la guerra; n’existeix el guió i es van enregistrar algunes escenes. Air Pur pren un grup de nens i adolescents dels barris marginals de París i els desplaça a l’aire lliure en contacte amb “l’aire pur”.

Els vídeos o apunts audiovisuals que mostrarem en aquesta sessió del FLUX, exploren las vies narratives d’un possible film futur. Es tracta d’una aproximació al material (existent o no) original, recuperant i creant noves narratives que l’envolten. Aquesta aproximació es realitza des d’òptiques variades que inclouen la recerca històrica, la possibilitat d’activació “tangencial” del guió, la comprensió del material conceptual a través d’entrevistes o la documentació de la pròpia recerca del material enregistrat i arxivat.

La sessió es planteja com una obertura de la investigació per tal d’explicar i compartir la nostra història d’Air Pur. Visualitzar el material audiovisual que s’ha creat fins ara, comentar el diàleg videogràfic que s’ha establert amb la Sarai Cumplido, relatar la cerca del material desconegut a París, relacionar continguts amb el treball realitzat fins ara sota el paraigua d’Air condition… Compartir un cúmul de possibilitats que dibuixen múltiples maneres d’activar de nou aquesta pel·lícula inacabada que flota en el nostre aire de manera persistent.

Air Pur. Apunts videogràfics
2016 / 2017 / 2018
Amb materials realitzats en col·laboració amb Sarai Cumplido, Martí Sales, Carme Torrent i Ariadna Rodríguez.


Novena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.


Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d’accés públic.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter