14-15 desembre 2024

María Tamarit Valls i Sara Willa Arthur-Paratley / Álvaro Romero / Sara Aliana

Artistes residents a El Consulado de València

estrena Barce- lona
Dissabte 14 de desembre a les 20:00
Diumenge 15 de desembre a les 20:00
Idiomes: català / castellà / anglès
Edat recomanada: +16 anys
Entrades: 14 euros ONLINE // 16 euros TAQUILLA

Des de València, El Consulado proposa una sessió on artistes residents en aquest espai presenten, consecutivament, les seves peces:

1. Hissing Organs de María Tamarit Valls i Sara Willa Arthur-Paratley (duració 30 minuts)

2. Políticas visuales queer. El futuro como ilusión heteronormativa d’Álvaro Romero (duració 15 minuts)

3. Técnicas de Evasión y Escape de Sara Aliana (duració 30 minuts)

 

El Consulado

María Tamarit Valls i Sara Willa Arthur-Paratley

Hissing Organs

(noves dramatúrgies)

Hissing Organs pren com a nucli la matèria primera dels òrgans. Es planteja explorar possibles corporalitats i sonoritats partint d’una escolta activa cap als òrgans i la connexió amb el moviment, la respiració i la veu. La investigació es nodreix de l’anatomia vivencial, l’expressió de la veu femenina i l’exploració plàstica, comptant amb instruments escultòrics que simulen mecanismes anatòmics i són activats a través del cos. Recorrem als òrgans per deixar anar allò que la nostra veu és incapaç d’expressar amb les paraules que ja coneixem. En aquestes cavitats que habiten al nostre interior, on descansen les restes del que no s’ha dit. Què passaria si deixéssim xiuxiuejar els nostres òrgans?

Maria Tamarit Valls i Sara Willa Arthur-Paratley són fundadores i creadores a la companyia transdisciplinar Matteria, amb tres artistes més.
Maria és performer i creadora, estudiant de Body-Mind Centering. Va estudiar el Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual. A més del Grau en Belles Arts i en Dansa Contemporània. El cos és l’eix fonamental del seu treball, atenent la seva plasticitat i percepció.
Sara és artista transdisciplinar nord-americana. Formada en Belles Arts i Dansa al Pomona College (Los Angeles) i al Conservatori Superior de València. Treballa amb l’escultura, la instal·lació i la dansa per explorar porositats entre cossos materials, humans i altres.

Co-creació: Sara Willa i Maria Tamarit
Direcció performativa: Maria Tamarit Valls
Direcció escultòrica: Sara Willa Arthur-Paratley

www.sarawilla.com
www.ciamatteria.com

Membres de l’equip: @sarawilla_ @maria__tamarit

Institucions col·laboradores: @lab.artea @lacaldera_barcelona @el_consulado_fonteta

#organs #sculpture #performance #voz #hissing

 


 

Álvaro Romero

Políticas visuales queer. El futuro como ilusión heteronormativa

(performance)

Políticas visuales queer. El futuro como ilusión heteronormativa és un projecte de creació que desenvolupa Álvaro Romero a El Consulado (València). La dificultat que enfronten les identitats dissidents per albirar un horitzó polític i vital òptim respon a la manca de perspectiva i imaginari amb la que han de calibrar el seu present constantment. Mitjançant aquesta performance es reflexiona sobre la capacitat que té la imaginació per crear realitat. Si bé és cert que allò real està fonamentat per les imatges que el representen, no podem deixar de preguntar-nos què succeeix amb aquelles imatges que no existeixen i, per tant, no creen altres realitats. De quina altra manera poden engendrar-se noves visualitats?

Álvaro Romero (ell) neix a Tarragona el 1998. Estudia Belles Arts a la Universitat Politècnica de València i posteriorment realitza un Màster en Producció i Investigació per la Universitat de Barcelona. Actualment combina la investigació del Doctorat a la Universitat de Barcelona amb el desenvolupament de projectes artístics, en els que la pràctica vital i l’artística es troben barrejades constantment. Mitjançant l’escriptura i el vídeo realitza projectes que reflexionen sobre la dissidència de gènere, la visualitat d’altres futurs i el qüestionament de la cultura visual heteronormativa amb l’objectiu de celebrar una identitat col·lectiva.

Creació i direcció: Álvaro Romero

Amb la col·laboració de: El Consulado (València), especialment de Sofia Asencio i Tomàs Aragay i l’Antic Teatre (Barcelona).

Projecte va ser seleccionat a la convocatòria Residencias en El Consulado 2023, en el marc de Cultura Resident, programa de residències artístiques del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana.

@alvarxromero

@el_consulado_fonteta

www.vimeo.com/alvarxromero

#performance #contemporaryart #elconsulado

 


 

Sara Aliana

Técnicas de Evasión y Escape

(performance)

Em passe hores llegint els títols dels catàlegs i pense que estic envoltada d’exposicions d’art modern, que em vigilen des de les prestatgeries i em tenen segrestada.

Técnicas de Evasión y Escape és una conferència performativa que arreplega la investigació realitzada en les Residències de El Consulado i que explora les possibilitats de fugida del meu espai de treball. Partint de l’experiència com a dependenta a la botiga d’un museu, l’objectiu és que el meu cos puga levitar i escapar pel no-sostre de la botiga. Al llarg del procés es qüestiona l’agència del cos dins de l’espai laboral, les frustracions derivades de la precarietat del treball cultural i la possibilitat de plantejar alternatives des de l’àmbit artístic.

Sara Aliana Llorca. Nascuda a La Vila Joiosa (Alacant) però assentada a València, planteja allò vinculant i afectiu com a vertebrador de la seua pràctica artística. El cos es manifesta com element finit i vulnerable, un organisme a sostindre que ens permet establir relacions. L’humor i la ironia plantegen escenaris pròxims i accessibles, en la intenció d’estructurar noves narratives col·lectives. Recentment ha comissariat amb Leticia Cano, Carolina Fuentes i Sara Marhuenda, Aceleración de los cuerpos sumergidos, un projecte expositiu en Las Cigarreras (Alacant), i ha acabat el procés de Residències El Consulado amb el projecte performatiu Técnicas de Evasión y Escape. També forma part de dos col·lectius artístics valencians, EdredonLab i las mediocre.

Creació i interpretació: Sara Aliana Llorca

Coproducció: Sara Aliana Llorca i El Consulado

@sara_aliana_llorca @el_consulado_fonteta

 


 

El Consulado és un espai de treball al voltant de les arts vives, les arts visuals i tots els seus derivats situat a la Fonteta de Sant Lluís (Horta sud-València). És un antic magatzem de maquinària agrícola és un espai diàfan de 285m2 que, ara com ara, consta d’un sòl de parquet de 10×10 metres preparat per a les pràctiques de cos, una pantalla fixa de cinema, un lavabo amb wc i dutxa, una habitació per a residents i un espai de cuina.

El Consulado neix amb la intencio de donar aixopluc i recolzament a projectes de creació i formació dins de les arts vives i visuals. Proposa i facilita residències d’artistes i col·lectius per a  treballar en aquest espai. És porós als esdeveniments cultural y creatius de la ciutat yi els seus voltants per acollir i donar visibilitat a pràctiques, events i activitats vàries.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter