27-29 de juny

COLECTIVO LAMAJARA DANZA

Faralaes de Daniel Rosado

Dijous 27 de juny - 20:00
Divendres 28 de juny - 20:00
Dissabte 29 de juny - 20:00
Durada: 50 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Idea original: Daniel Rosado
Direcció escènica: Daniel Rosado i Natalia Barraza
Dramatúrgia: Natalia Barraza
Coreografia i interpretació: Daniel Rosado
Música: Carlos Martorell Pla i Toni Costa
Arranjaments musicals: Juan Rodríguez Berbín
Vídeo: Tristán Pérez-Martín
Il·luminació i disseny: David Maqueda
Producció: Colectivo Lamajara
Fotografía: Jonathan Lewczuk

Amb el suport de: Fet a Mataró, Centre Cívic Barceloneta, Festival Dansat i Festival CAMP_iN.

http://www.colectivolamajara.com/

#faralaes
#lamajara

Faralaes és una exploració antropològica de la peculiaritat cultural des del llenguatge coreogràfic.
Farah en àrab significa vestit i lebs, alegria.
Farah-lebs és “vestit d’alegria”, gairebé com “un flamenc vestit de flamenc”.
La paraula flamenc prové de l’àrab morisc Felah, que vol dir pagès, Menkud, el marginat, l’exclòs, la persona despullada del material i l’immaterial. Felah-Menkud és la persona que dona origen a l’art del flamenc.
Un solo com a posada en escena, presentat per mitjà del llenguatge del cos que s’expressa des de la identitat particular, aquella que només pot ser recuperada des de la memòria, entenent memòria no com el que contenen els llibres d’història oficials, sinó com allò que roman en el sensorial; els sentits, el gust, la gestualitat, les olors, guirigall i els costums.
El projecte s’emmarca en una revisió de la cultura andalusa (com podria haver estat qualsevol altra) i en com aquesta influeix en la mateixa idiosincràsia; tornar a vincular-se a l’imaginari de l’origen per reconèixer l’extraordinari, des d’aquesta part que ha estat negada i invisibilitzada.
Faralaes pren la celebració, entesa com a ritual de conseqüent transformació, com a forma d’expressió per visitar des d’una altra perspectiva els espais emocionals pels quals travessa un cos o el cos col·lectiu. I es permet indagar des de l’íntim al social, des de l’animal al racional, des del tumult a la solitud, de la litúrgia de la vida a la mort.


Daniel Rosado Ávila
Nascut a Huelva, té el Grau universitari en CC. de l’Activitat Física i l’Esport, INEFC (Universitat de Barcelona) des de l’any 2013. S’ha format en el Conservatorio Nacional de Danza Reina Sofía de Granada. Ha treballat a França amb la companyia Taille Unique (2006-2007) participant en projectes amb Brumachon, J. C. Gallotta i B. Montet, entre altres. Ha estat integrant de la companyia Trànsit Dansa (2008-2012). Actualment treballa en el Colectivo Lamajara en codirecció i gestió del projecte. És formador de dansa en projectes com Tots dansen (Mercat de les Flors – Ajuntament de Mataró), +45 (Cia. Sebastián García Ferro) i Sudansa, i ballarí de la PND (Producció Nacional de Dansa). Com a coreògraf ha creat els espectacles Reveillez vous…, el Buhonero del Colectivo Lamajara (coproducció Vila-Real en Dansa, 2015), Al Voltant del Colectivo Lamajara (codirecció amb Reinaldo Ribeiro) i Labranza (coproducció amb el Festival Sismògraf d’Olot). Li va ser concedida l’any 2016 la beca de l’OSIC d’investigació i creació en l’àmbit artístic, del pensament i dels nous sectors creatius i interdisciplinaris pel projecte Labranza i l’any 2018 pel projecte Léxico.

Natalia Barraza
Nascuda a Argentina, està estretament lligada a l’escena des del bressol com a part d’una família d’artistes i titellaires. Es forma com a intèrpret en teatre, circ i dansa a Mèxic i Cuba. Inicia les seves pròpies creacions a partir de la seva experiència a la companyia Circ Batz de la Ciutat de Mèxic. Viatja a Europa per continuar la seva formació a Espanya i Holanda. Des de 2002 resideix a Barcelona vinculada a la creació i la producció escènica. Després d’anys d’impulsar projectes artístics per a diversos col·lectius i festivals, s’especialitza com a regidora i acompanyant de processos creatius de l’escena contemporània. És part de la companyia Antigua i Barbuda i actualment complementa la seva formació amb el grau de Direcció escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter