8a edició del KONVENT a l'ANTIC
2-5 novembre 2023

Gerard Franch i Maria Jover

BERENGUERA

KONVENT a l'Antic
Dissabte 4 de novembre a les 20:00
Diumenge 5 de novembre a les 20:00
Idiomes: català
Durada: 60 minuts
Edat recomanada: +5 anys
Entrades: 14 euros ONLINE // 16 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Idea, creació i interpretació: Gerard Franch i Maria Jover
Mirada externa: Ernesto Collado
Escenografia, vestuari i il·luminació: Joan Griset
Audiovisuals escènics: Nina Solà
Tècnic IA: Roger Sanjaume
Producció: Carolina Manero
Distribució: Xavier González (escenapart)
Cap tècnic: Joan Griset
Fotografia: Anna Benet

Amb el suport de: Festival Z, Teatre Municipal de Girona, Ajuntament de Girona, L’Estruch, Konvent, La Unió Santcugatenca, El Galliner, Fira Mediterrània

Agraïments: Carlos Martorell, Eduard Mas, Arnau Barquer, Marta Delatte, Gabriel Lecup, Johannes Johanson, Sílvia Planas, Laura de Castellet, l’equip humà del Konvent, Nathalie Podbielski, Médéa Anselin, Omar Sanchis, Anna Chen, Maria José Lopera i Manel Franch

#berenguera #berengueradevilamur #ia #chatgpt #gerardfranch #mariajover

MARIA @mariajoverpujol  GERARD FRANCH @gerard.fralop  JOAN GRISET @grisetdesigner  NINA SOLÀ @nina.sola.c  ROGER SANJAUME @rsanjaume CAROLINA MANERO @carolainmanerus
ESCENAPART @escenapart  FESTIVAL ZETA @festivalzeta  TEATRE MUNICIPAL DE GIRONA @teatre_gi  AJUNTAMENT DE GIRONA @girona_cat  L’ESTRUCH FÀBRICA DE CREACIÓ @lestruchfabricadecreacio  EL GALLINER @elgallinerescola  FIRA MEDITERRANIA @fmediterrania

www.konventzero.com   @konventzero

El novembre del 21, els artistes Franch i Jover queden commoguts quan, per casualitat, llegeixen un poema anònim recollit dins una antologia publicada fa més d’un segle. Decideixen descobrir-ne l’autor i després d’una exhaustiva investigació, topen finalment amb la trobadora, mística i científica Berenguera de Vilamur, nascuda al s. XIII a Vilamur, comtat de Girona.

L’espectacle de Berenguera és doncs, una posada en escena de l’obra i vida d’aquest personatge tan especial tot fent ús de diversos llenguatges codificats, des del cant, la dansa o la poesia. Amb aquest relat, les creadores també qüestionen la credibilitat del llenguatge amb el que podem explicar la història.

I és que com bé diu Vilamur: “Adissiu mai, a profunda abistança”.


La Maria i en Gerard es van conèixer al 2018 a la 34a edició de la Prima de Teatro de San Miniato al taller de “Body Politic”, que va evolucionar a dues residències més a nivell europeu i amb la conseqüent estrena al festival Focus Jeune Théâtre Européen a Chalon-sur-Saône. A partir d’aquella experiència no han deixat de treballar juntes. Graduades en Interpretació per la ESAD de Barcelona, són dues artistes que combinen la seva experiència pròpia amb gran complicitat i entesa escènica. Les dues disposen d’una llarga trajectòria performativa, començant per formació en l’àmbit musical, passant per nombroses creacions col·lectives i pròpies i acabant en diversos projectes europeus.


VUITENA edició del KONVENT A L’ANTIC, l’oportunitat anual per conèixer a Barcelona creacions d’artistes residents al Konvent de Cal Rosal, un antic convent de finals del XIX reconvertit en un centre artístic pluridisciplinari, autogestionat.Aquest any 2023 les residències de Konvent han volgut acollir persones creadores d’àmbits i temàtiques específiques, ja sigui per tal de visibilitzar i aprofundir en els temes, disciplines i contextos que creiem que requereixen d’especial atenció dins la contemporaneïtat que vivim.

Així doncs, en l’edició d’enguany de Konvent a l’Antic, hem escollit propostes que personalment ens remouen, en representació de la diversitat que existeix dins la creació artística i la nostra societat, escollint fer èmfasi en col·lectivitats històricament poc representades, així com en temes d’actualitat.

Com l’Antic Teatre, el Konvent és un revulsiu cultural: un espai per a l’art i, alhora, una manera de fer i entendre la cultura arrelada al territori. Rastrejar i observar constantment l’entorn artístic, potenciar i donar visibilitat, són algunes de les tasques obligades d’un i altre espais. Del binomi Antic Teatre-Konvent han sortit molts projectes amb ampli recorregut, com Rebota rebota y en tu cara explota, d’Agnés Mateus i Quim Tarrida, Premi de la Crítica Noves Tendències 2017, Premi FAD Sebastià Gasch Aplaudiment 2018 i Premi Butaca 2018 Noves Aportacions Escèniques.

Imatge: Anna Benet
Subscriviu-vos a la nostra newsletter