30 de setembre al 3 d'octubre

Irene G Ontiveiros, Claudia Rubio, Marc Soler

Últimos 3 Estudios

ESTRENA
Dijous 30 de setember a les 20:00
Divendres 1 d'octubre a les 20:00
Dissabte 2 d'octubre a les 20:00
Diumenge 3 d'octubre a les 20:00
Durada: 70 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Creadores i intèrprets: Irene G Ontiveiros (Z); Claudia Rubio (Beyond The Lady); Marc Soler (Loop)

Mentoria: Søren Evinson

Entre el març i l’abril de 2020, Søren Evinson es reuneix per Zoom dos cops al mes amb els estudiants de tercer d’ESART per mentoritzar els seus estudis de performance. Aquestes 3 mostres son algunes d’aquestes primeres incursions en la creació d’aquests intèrprets.

El Grau Superior d’ESART tanca abruptament l’agost de 2020 i deixa als estudiants interromputs i a tots els professors al carrer. L’última promoció amb els seus últims estudis que son la seva inauguració com artistes.

La lleugeresa amb la palpitació, la seducció amb la paranoia, l’esforç amb el cinisme, la frescor amb la presó i la proclamació amb l’oblit són algunes de les marques que marquen aquests 3 estudis de performance. Les mirades es rebel·len en mesurament continu, irredempt i sense treva davant l’àmplia gamma fantasmàtica en què es checkejen. La textualitat és breu i potent, percudida i sedenca com un meme. Els cossos, tot i insistir en la pròpia exhibició, es retiren o retrocedeixen. Cada una de les peces es presenta com a resort del seu temps, en què tota la relació cristal·litza en material tecnològic. 3 estudis els quals, junts, materialitzen una sospita: que, just quan la soledat s’ha fet més extranya, no per inexistent, sinó per ser de difícil localització, apareixem més connectats que mai.

Irene G i Claudia Rubio construeixen mons autocontinguts, que operen sota lleis del seu propi mercat, abundant en deliri, misteri i una composició a salts. Però el seu màrqueting es conforma de multitud de referents que ancoren a la cultura de masses. Marc Soler treballa una estètica més propera al real, centrant-se en el que s’enganxa a les accions fent-los treballar entorn dels materials performatius del què dispona: el cos, la veu i la respiració.

Z – Irene G Ontiveros

Estructurada en tall clàssic com una escena de ruptura amorosa, Z proposa una mirada entorn de les relacions tòxiques, en diferents aspectes, que es viuen durant la joventut.

Però, a través del seu cos, l’espai i els objectes, Irene construeix una atmosfera de conte de fades atrapat en un videoclip de reggaeton. Aquesta faula d’accions hiperrealistes, absurdes i de gran intensitat emocional retraten a Z, una dona que és al torn tota una generació; un remenament estilitzat entorn de les imatges de puresa i fàstic que resideixen en l’autoimatge de Z.

Beyond the lady – Claudia Rubio

Beyond the lady parteix de referències a la celebrity culture per investigar entorn de la imatge i l’ús del llenguatge públic. Claudia muta constantment d’aparença, desfila, es menja un pastís, destrossa el seu propi set, dispara al públic, juga a autodestruir-se o brama repetidament quelcom fins a fer-lo inoïble. A Beyond the lady, se simultaniegen la configuració de nous tableaus a càrrec de la destrucció dels anteriors per examinar la força i volatilitat que causa portar una celebrity en el cos.

Loop – Marc Soler

Loop és un assaig de cos, veu i respiració vinculat a la ment, a la consciència i a la felicitat.

Loop és un recorregut físic, psíquic i emocional on, a través del cos, la veu i la respiració, el performer accedeix a estats semiconscients.

Loop és un experiment aprofundint en la idea de loop i buscant de quina manera es pot generar tensió, relaxació i dubte amb el públic.


Irene G Ontiveros és una actriu i creadora de 21 anys tot just graduada a ESART Campus Barcelona – Bath Spa University London. Actualment es dedica a desenvolupar peces de creació personal. Ha presentat diferents interacions de Z a algunes galeries, y és el primer cop que presenta la feina en un teatre. 

Claudia Rubio es forma a ESART Campus Barcelona – Bath Spa University London, obté el títol BA (Bachelor of Arts) i ha completat els estudis amb classes de dansa clàssica i contemporània, i cant. Ha participat en diverses obres de teatre, entre elles, Top Girls a la Sala Ivanov amb direcció d’Elies Barberà, Psicosis a las 4:48 a la Sala Versus Glòries amb direcció d’Elena Fortuny, i l’obra de teatre musical Asesinstas amb direcció de Joan Vázquez i Ferran González. Beyond the Lady és la primera peça que concep sola, experimentant amb la creació de situacions incòmodes a partir de moviments, estètiques i sons. 

Marc Soler. Llicenciat en Art Dramàtic a ESART Campus Barcelona – Bath Spa University London. Ha realitzat diferents entrenaments en tècnica actoral Meisner i Txékhov, i en mètodes com Susuki i Viewpoints. Ha treballat a Maremar de Dagoll Dagom, La partida de Vero Cendoya, Mivion (Radio Sarajevo) de La Conquesta del Pol Sud, Des-espera i Suite TOC núm 6 de Les Impuxibles. A televisió, ha estat a Moebius i Cucut (TV3), i a Todos Mienten d’en Pau Freixas (Movistar+). Actualment està rodant una pel·lícula de la productora Ikiru Films com a protagonista.

SONY DSC
Subscriviu-vos a la nostra newsletter