24 de març

VIOLETA LUNA

Vírgenes y Diosas II: Piedras de Memoria

Diumenge 24 de març - 20:00
Durada: 40 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Concepte / Performance / Objectes i vestuari: Violeta Luna
Música original: David Molina
Vídeo: Roberto Varea

http://www.violetaluna.com/

TRANSIT 8th FESTIVAL. International Theatre Festival and Meeting. Odin Teatret. Holstebro, Denmark (2016)

ELTI: Encuentro Latinoamericano de Teatro Independiente. Espacio Andamio 90’. Buenos Aires, Argentina (2015)

Muestra Nacional y Latinoamericana. Teatro y Conflicto. Cumbre Mundial de Arte & Cultura para la Paz. Teatro de la Candelaria. Bogotá, Colombia (2015)

Centro Cultural TRACTATUS. Montevideo, Uruguay (2015)

1ª Muestra Fenómeno 43. Teatro del Complejo Cultural Universitario. Benemérita Universidad Autónoma de Puebla. Puebla, México (2015)

Encuentro Internacional Poética de la Acción. Performance y Teatralidad: Cuerpo y Memoria. Plaza de las Artes. Centro Nacional de las Artes. México City, México (2015)

XI Festival de Teatro Santander en Escena “Otras Teatralidades”. Coliseo Teatro Peralta. Bucaramanga, Colombia (2015)

FRESH Festival 2015. Joe Goode Annex. San Francisco, California (2015)

La performance Vírgenes y Diosas investiga la iconografia femenina sagrada aprofundint en la tensió inherent que existeix entre les nocions del profà i del sagrat, amb especial atenció a la juxtaposició de la iconografia catòlica mexicana i la iconografia asteca, com a la ferotge deessa de la terra Tlaltecuhtli.

Luna situa aquestes deesses en l’espai contemporani de la violència d’estat, desdibuixant els límits entre el sagrat i el profà, en un gest performatiu de memòria i ritual.


Violeta Luna explora en el seu treball la relació entre el teatre, l’art d’acció (performance art) i el compromís social. Luna utilitza el seu cos com a territori per a la problematització, el qüestionament i el comentari relacionat amb fenòmens socials i polítics. Nascuda a Ciutat de Mèxic, Luna obté la llicenciatura en actuació al Centro Universitario de Teatro UNAM. Ha presentat el seu treball i conduït tallers extensament en diversos llocs de Llatinoamèrica, Europa, Estats Units i Canadà. Actualment es membra de The Madgalena Project: Internacional Network of Women in Contemporary Theatre i artista associada dels col·lectius de performance La Pocha Nostra i Secos & Mojados residents a San Francisco, Califòrnia.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter