Dins del projecte EN RESiDÈNCIA
17 i 18 de juny

Søren Evinson amb els alumnes de 4t d’ESO de llatí de l’Institut Montserrat

Pre-Púber – Púber – No Púber

debat
Dimecres 17 de juny a les 13:00
Dijous 18 de juny a les 13:00
Durada: 75 min
Entrada gratuïta

live streaming

Alumnes de 4t de llatí del IES Montserrat i la seva profesora, la Noemí Peidro

Alumnes de 4t d’ESO
Flaminia Jhane Abanilla Bautista, Aina Arqué Mauri, Roland Doncel Groot, Ingrid Estorch Hernández, Nora Clara Fité Carrillo, Judith Frias Márquez, Júlia Gómez Westermeyer, Ferran Martínez Cavallé, Carlota Ormad Fernández, Nil Oró Martí, Lara Parés Reig, David Peña Segura, Mercè Prats Alemany, Gael Toledo Sagaute i Clàudia Urban García

Professores
Assumpta Durà i Noemí Peidró

Comissariat i coordinació
Antic Teatre

Direcció
Institut de Cultura de Barcelona
Consorci d’Educació de Barcelona

https://blocsenresidencia.bcn.cat/montserrat1920/

https://www.institutmontserrat.cat/

http://sorenevinson.com/

 



Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Montserrat (Barcelona) acorden amb en Soren Evinson reunir-se a l’Antic Teatre per organitzar unes jornades de debat entre ells al voltant de l’exposició, el cos, la paraula, l’autonomia, l’obligatorietat, les dificultats, el sexe, la incertesa, el plaer, el dissentiment i més qüestions despreses de les seves trobades setmanals durant l’any escolar.

Els debats s’organitzaran els dies 17 i 18 de juny. En la voluntat de seguir indagant en l’agència del grup, en finalitzar la primera jornada tornaran a reunir-se per discutir quines coses i de quina manera volen abordar la segona jornada.


Soren Evinson és un artista nascut a Barcelona que treballa des del cos, el text i l’espai per generar situacions especulatives amb la realitat. Els seus projectes prenen diverses formes i han estat presentats a escenaris teatrals, festivals de dansa i performance, galeries, places públiques i edificis abandonats. El seu apropament al treball és caòtic i, en la demanda de ser formalitzat, sotmet a l’artista a una tasca compositiva complexa, intuïtiva i de múltiples capes. Els treballs es mostren intensos i exuberants, sense renunciar al repte envers l’espectador: que no doni per fet el que es desplega davant seu. Interessat per la urgència en l’art, al treball de performance vol proposar quelcom que s’estableixi com a esdeveniment en el sentit més profund: que res sigui com abans després de la performance i que durant el temps de la performance no hi hagi possibilitat de desatendre allò que està passant. La complexitat del rerefons del seu treball tendeix a barrejar-se amb un llenguatge directe tant des del cos com des de la paraula. Conjuga elements d’instal·lacions on el so, el text, els cossos i l’espai interactuen formant organismes vius.


L’Institut Montserrat va ser creat l’any 1941, en plena postguerra. L’any 1948 es va traslladar a una torre del carrer de Copèrnic, on es van construir les instal·lacions actuals, modificades i ampliades un parell de cops. L’institut ha conservat el jardí de la torre, un magnífic espai verd, poblat amb una gran varietat d’espècies vegetals, amagat enmig d’una zona bulliciosa i densament poblada.


Des del 2009, l’ICUB i el CEB desenvolupen Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants. És el tercer any que Antic Teatre hi participa com a equip mediador. Duranst la temporada 2017-2018, va treballar amb l’artista Mariona Naudín i els i les alumnes de l’IES Besòs. El procés va cristal·litzar en la presentació pública de la peça escènica Lo que nos quita el sueño (Antic Teatre, juny de 2018). La temporada 2018-2019, la companyia Azkona&Toloza van treballar amb alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Pau Claris i finalment van presentar #19 (Antic Teatre, juny de 2019).

Subscriviu-vos a la nostra newsletter