7 i 8 de desembre

ISABEL BERLANGA, AURORA CAJA, BEATRIZ BARREIRO, CRISTIAN GÓMEZ, AGUSTÍ MARGARIT, FRANCESCA VIANA

Mostra dels SOLOS creats durant el taller d’investigació «Performance Integració» impartit per Semolina Tomic (work in progress)

Dissabte 7 de desembre a les 20:00
Diumenge 8 de desembre a les 20:00
Durada: 60 min
Entrades: 5 euros ONLINE i TAQUILLA
Comprar
entrades

Mostra de solos de moviment
Work in progress (treballs en procés)

Solistes:
Isabel Berlanga
Aurora Caja
Beatriz Barreiro
Cristian Gómez
Augustí Margarit
Francesca Viana

Acompanyament: Semolina Tomic

 

D’acord amb la línia d’experimentació escènica que caracteritza la sala, Antic Teatre dedicarà la programació d’aquesta setmana a la mostra de sis treballs en procés resultat del «Taller d’investigació: Performance Integració», guiat per Semolina Tomic i realitzat dins del marc del Festival Escena Poblenou 2019.

Els sis solistes compartiran les seves exploracions individuals fruit d’una trobada entre dos eixos fonamentals: la meditació Dinàmica i l’acció performativa (amb eines característiques de la performance, el teatre o el moviment).

La base de la pràctica se centra en la interrelació de tots els tipus d’energies del cos: físiques, mentals i emocionals. Per arribar a la construcció del solo es passa per una preparació física intensa, imprescindible per a la recerca honesta de materials escènics des de la consciència total cap a la pròpia feina i la de l’altre. En aquest sentit, la trobada amb el públic és un moment essencial de la pràctica, tant per a qui fa com per a qui «fa mirant».


Semolina Tomic és el nom artístic de Julijana Tomic Fajdetic, creadora i artista multidisciplinària. Va néixer el 1966 a Osijek (Croàcia) i resideix a Barcelona des del 1985. Es va formar en interpretació i dansa a l’Institut de Teatre de Osijek (Croàcia), en dansa clàssica i contemporània a La Fàbrica (Barcelona) i en dansa i tècnica Alexander a la School for New Dance Development, Da Costa Kade, Amsterdam (Holanda). També s’ha format en música i bateria amb Carlos Buira – Boliche (bateria de la banda hardcore Subterranean Kids, Barcelona).

Entre 1989 i 1994 Semolina és bateria de la banda hardcore punk POPPINS, que grava tres discos. A la mateixa època realitza diverses perfomances, solos o en col·laboració amb altres artistes. Entre 1995 i 2003 forma part, com a actriu, coreògrafa i creadora, de la Cia. LA FURA DELS BAUS, tot i que a l’any 1999 ja havia creat la seva pròpia companyia Semolinika Tomic (http://semolinika.anticteatre.com). El 2003, en deixar La Fura, funda, i des de llavors és directora artística, d’Antic Teatre Espai de Creació a Barcelona (www.anticteatre.com).

Des de l’any 2016, Semolina Tomic està immersa en una gira amb la cia. Societat Doctor Alonso amb l’espectacle Anarchy, estrenat al Festival TNT de Terrassa (setembre 2016) i que compta amb una gran acceptació per part de la crítica:

« Anarchy és un muntatge tan necessari que hauria de ser de visionament obligatori per tothom, una espècie de parenostre escènic» (Recomana);

«Una experiència que no és innòcua» (La Directa);

«Tomic és una màquina d’expressió, una performer que caldria prestar més atenció» (Recomana.cat);

«De la unió de la Societat Doctor Alonso amb la creadora i ànima mater de l’Antic Teatre Semolina Tomic havia de sortir, per força, alguna cosa bona, i Anarchy és la prova fefaent» (Núvol).

Subscriviu-vos a la nostra newsletter