Els Dilluns Flux Club

ENRIQUE LAFUENTE

FLUXCLUB

Dilluns 25 de març a les 20:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

sessió 5

ENRIQUE LAFUENTE
Madrid, 1978. Divideix el seu treball creatiu entre el cinema, la música, el collage i la il·lustració. Va estudiar Història (Universitat Complutense de Madrid) i direcció cinematogràfica al NIC-Instituto del cine, Madrid i ESAV, Tolosa. Com il·lustrador ha mostrat el seu treball en exposicions nacionals i internacionals i ha col·laborat amb publicacions de premsa i online.

Com intèrpret participa musicalment en concerts i com a actor ha col·laborat amb diverses companyies de teatre. Actualment treballa com a muntador de vídeo per a reportatges online i prepara diversos projectes de cinema. També dirigeix Transforma Tu Aula, un projecte pedagògic la fi del qual és utilitzar l’art com a vehicle de diàleg i transformació.

http://ritmokosmos.blogspot.com

presentació

11 VISLUMBRES
REFLEXIONES, POEMAS, APUNTES y COLLAGES CINEMATOGRÁFICOS d’Enrique Lafuente (2006-2018)

Vislumbrar = veure confusament o de forma imprecisa una cosa per la distància o la falta de llum.
Percebre una cosa per mitjà de petits indicis o senyals, sense veure-la clarament.

 

Últimas reflexiones de agosto
2018_9: 40 min

Un home i una dona estudien en un jardí sota el sol. Les seves reflexions ens condueixen a través de la història i la màgia, la realitat i els somnis, a un viatge poètic que qüestiona en si la forma i el sentit de la narració.

 

La corriente de plata
2011_2: 11 min

A partir d’una frase d’Així que passin cinc anys se segueix el rastre lunar, plata, en els rostres de diverses dones de diferents parts del món.

 

Viena & Circe
2006_10: 28 min

L’arribada de Circe a la vida de Viena desencadenarà per sempre els seus nusos i pors, abraçant així una nova possibilitat d’existir. Conte iniciàtic d’ombra i llum.

 

La casa la voz el vientre
2008_2: 49 min

La trucada arcaica entre una mare i una filla. Basat en un conte de Gianni Rodari.

 

El duelo
2014_3: 26 min

Tres personatges que intenten realitzar un vell ritual de restitució de l’honor es troben amb seriosos problemes per portar-lo a terme.

 

El Caballero de la Alondra
2013_11: 18 min

Narrat com un conte per despertar en el somni d’El Caballero de la Alondra és un collage cinematogràfic on es troba el destí alliberador d’un príncep tirà capturat per la bogeria.

 

O novo
2017_1: 32 min

Poema-apunt sobre l’origen i la mecànica de la creació.

 

Le soleil d’Adam et Ève
2006_5: 11 min

Comença el dia un dia més per a Adam i Eva, una parella que realitza els rituals que el món ha creat per a ella.

 

The Last Dance of a Fallen Angel
2007_3: 15 min

Quan sona una campaneta un àngel rep les seves ales i quan sona la sonata núm. 20 D959 de Schubert un altre s’acomiada d’elles.

 

El éxtasis de Juana de Arco
2016_5: 35 min

“L’èxtasi és un estat de plenitud màxima que implica una desconnexió amb la realitat que es veu per enfocar-se a l’interior”.

Durant un passeig pel camp el temps s’atura i es produeix una esquerda per la qual és possible desfer-se, desaparèixer, cremar tal vegada en la unió final.

 

Carta al padre
2014_4: 29 min

Un poema-reflexió acompanya a James Stewart des del futur per qüestionar i alliberar del pes que exerceix certa idea de la masculinitat i la paternitat sobre els homes.


Desena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.


Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d’accés públic.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter