20-22 de juny

GRUPO ROTONDA

TO KI HO

Dijous 20 de juny - 20:00
Divendres 21 de juny - 20:00
Dissabte 22 de juny - 20:00
Durada: 45 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Idea original: Grup Rotonda
Direcció: Gabriela Barberio
Intèrprets: Carolina Charol Stefano, Milagros García Salguero, Davinia Descals
Visuals i fotografía: Tristán Pérez Martín  y Magui Pichinini
Música original: Romina D’Angelo

#gruporotonda
#tokiho

Atretes per la influència de la capital de l’est, Tòquio, ens atrevim a entrar en la pell d’alguns dels aspectes estètics que ens sensibilitzen i provoquen a posar en ells el nostre caràcter creatiu. D’aquí la trobada entre temps, cultures i geografies, estrenyent i entrellaçant mons i gèneres per donar vida a un instant de poètica visual, amb el nostre sentir de l’avui i de dona.

La cultura japonesa ens va arribar filtrada a través de cinema, música, mites, etc. i, sense pretendre aprofundir en ella, permetem que ens afecti i es manifesti a través dels nostres llenguatges: el moviment, la música i la imatge. Així, sorgeixen els punts de trobada: el temps – la dona – la transgressió; i, dins d’aquests, la tradició, l’inevitable, l’essència, la submissió i la manipulació, la bellesa i la màgia, el combat, la passió, l’urbanisme, el futur.

Tres dones donant cos a aquests mons, convivint amb un desenvolupament visual a través dels objectes i projeccions de vídeo per obrir portes a la fantasia i el sentir d’aquests tres mons.

Un camí, la natura, les creences, l’excés, la carn, la guerra, la tecnologia. Una instal·lació viva de cossos, imatges i sons, component moments escènics que toquen a través de la seva màgia, l’emoció i el viure de l’avui.


Gaby Barberio. Directora i coreògrafa
Ballarina, coreògrafa, actriu i docent argentina.
Integrant de la companyia independent argentina El Descueve des de 1990 com a autora, creadora i intèrpret. Coreògrafa de nombroses obres de teatre, llargmetratges i publicitat. La seva formació, centrada en Argentina (Teatro Municipal General San Martín) i ampliada per mestres internacionals, abasta diferents tècniques de dansa contemporània, arts marcials, acrobàcia, ioga, teatre o contact improvisació, entre d’altres. Des de 2010 resideix a Barcelona, on exerceix en la docència, la creació i la direcció.
Actualment és directora del Grup independent de creació escènica Rotonda a Barcelona, a més d’integrant de la cia. argentina El Descueve i coreògrafa en projectes de Carlus Padrissa de La Fura dels Baus.

Carolina Charol Stefano. Ballarina i intèrpret
Artista-ballarina argentina, actualment viu a Barcelona, on treballa com a ballarina, performer, model i instructora de ioga. En 2016 va crear la seva empresa de YogaFusión a la ciutat de Montgat.
Treballa com a artista per la companyia La Fura Dels Baus en diferents projectes entre els quals destaca Thamos, dirigit per Carlus Padrissa i estrenat a Salzbug (Àustria) el gener de 2019.
També és ballarina i cofundadora del Grup Rotonda i ballarina i intèrpret de la peça Modo Subjuntivo de cia. Romina D’Angelo, amb funcions a Barcelona, Espanya i Fortaleza (Brasil). 

Milagros García Salgueiro. Ballarina i Intèrpret
Nascuda a Buenos Aires el 1993. Llicenciada en la Tecnicatura Superior en Métodos Dancísticos de la Universidad Provincial de Córdoba (Argentina), on rep la Beca per Mèrit Acadèmic. Des de 2016 viu a la ciutat de Barcelona, on participa en diferents projectes artístics com a ballarina, com ara ReMouTe, de l’APDC, o el Festival Fenòmens amb la peça Tango de la cia. LaCerda.
També és fundadora i intèrpret de la Banca Mecha / dansa contemporània i cofundadora i integrant del Grup Rotonda. Actualment ha creat la seva primera peça com a directora, Cauràs tot el que hagis de caure, estrenada a La Nau Bostik, i s’encarrega de la producció del cicle mensual d’improvisació i experimentació escènica Si els dimarts fossin divendres.

Davínia Descals. Ballarina i intèrpret
Ballarina-intèrpret-coreògrafa nascuda a Catalunya. La seva formació a Barcelona, Londres i Los Angeles es nodreix bàsicament de la dansa hip hop i de la dansa contemporània. Formació en teatre també. Intèrpret de la cia. La múrria en l’obra El Vuitè Dia, dirigida per Olga Álvarez.  Actualment directora, coreògrafa i ballarina de Col·lectiu El Brot amb la creació de les seves dues obres Trencades i imperfectes i Sense · vergonyes. També d’Col·lectiu Hàbitat amb la peça Nusos que és (des) fan. Ballarina del Grup independent de creació escènica “Rotonda”.

Romina D’Angelo. Ballarina, coreògrafa, músic (bateria), docent.
Estudi seva carrera com a ballarina a Argentina i es va perfeccionar en Estats Units després d’haver treballat per a algunes de les companyies més importants al seu país i participat en nombroses experiències on vincle el seu treball al món de la moda, la televisió, el cinema i la publicitat . Actualment desenvolupa la seva carrera solista creant les seves pròpies peces de dansa, videoart i música. Col·labora amb artistes, grups i companyies com a bateria, compositora o performer. Realitza treballs de recerca entre moviment, so i imatge.

Tristán Pérez Martín. Neix a Buenos Aires, Argentina.
Graduat a l’Escola d’Art Fotogràfic Avellaneda (Buenos Aires, 1999). Va ser aprenent de fotògrafs experimentats a Argentina abans de viatjar per un any, explorant documentals i fotografia de viatges. Amb base a Barcelona, ha format part de l’Associació Cultural Finmatun, on dirigeix tallers i projectes de música, vídeo, fotografia i dansa en presons (2006-2014). Des de 2007 s’especialitza en fotografia d’arts escèniques, i en 2010 vídeo d’arts escèniques. Col·labora BIDE (Barcelona International Dance Exchange) com a fotògraf i videógrafo (2012-2019) i La Caldera de Barcelona. Membre fundador de la plataforma Ciutat Sonora, col·labora en la creació de vídeos musicals. En els últims deu anys, treballa i col·labora amb diferents ballarins, coreògrafs, festivals, teatres i institucions culturals a Barcelona, Espanya, Europa i més recentment a Amèrica del Nord a la ciutat de Nova York i Terranova.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter