6-9 octubre 2022

ESMERALDA COLETTE

"Se Mira Pero No Se Toca, Niña"

Dijous 6 d'octubre a las 20:00
Divendres 7 d'octubre a las 20:00
Dissabte 8 d'octubre a las 20:00
Diumenge 9 d'octubre a las 20:00
Durada: 60 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Dijous 6 postfunció amb Christina Schmutz

Creació, interpretació i direcció: Esmeralda Colette
Acompanyament artístic: Irene Hernández, Helena Barba i Gaia Bautista
Tècnic: Manuel C. Girón
Música en directe: Joan Torné i Miquel Aguiló
Artefactes: Dani García
Foto, video i projeccions: Úrsula Comendador
Coproducció: Centre Cívic Can Felipa; La Bonne Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison i Antic Teatre Espai de Creació per mediació de la 4a ed. de les Bonnescèniques, residència d’arts escèniques convocades pels dos espais; Esmeralda Colette

Gràcies a la meva estimada «yaya», a la meva mare, a la meva família i amigues; a l’Ernest Pipó i al Joan Torné; a l’Úrsula Comendador, la Irene  Hernández, la Gaia Bautista, l’Helena Barba, la Natalia Barraza, l’Andrea Castells, el Dani García, la Rut Girona, l’Uriel Ireland, Manuel C. Girón Expert_777, la Yaiza Ares, el Josep Casanovas, l’Albert Zayuelas, la Bet Rosell Tinker, la Maria Ozonas, la Brigitte Vasallo, el CC. Can Felipa, LaBonne, l’Antic Teatre, LasHuecas i l’Helena Lumbrera, Alba García Fijo i Santiago Donaire Salido.

https://labonne.org/

#Bonnescèniques

 

«“Se Mira Pero No Se Toca, Niña” és un monòleg de moltes veus que pretenen dialogar amb els dols no resolts de la guerra, la migració forçada i el meu present capitalista. A través dels relats de la meva àvia i dels meus familiars, vull reescriure la història d’una forma oral, recuperant els referents dels meus avantpassats, removent i compartint els secrets que formen part de la memòria col·lectiva oblidada.»


Catalana d’extraradi filla d’una infermera gallega i d’un pintor andalús, de família nombrosa i treballadora. He estudiat sempre a l’escola pública, en un ambient precari i divers, envoltada d’un paisatge estancat per la corrupció immobiliària, entre grues, violència, llibres, quadres abstractes i vinils antics.

M’he format a l’Institut del Teatre, he fet treballs molt diversos per sostenir les meves necessitats materials d’existència, crec en l’experiència com a discurs i en la intuïció com a coneixement elevat, canto, escric, dibuixo, soc cocreadora del col·lectiu teatral LAS HUECAS.

Em vull posicionar al centre des dels marges, jugant amb els límits de la teatralitat i la performance, combinant diverses disciplines artístiques com el vídeo i la música en directe, posant sempre el cos i la paraula al servei de la creació escènica; exposant-me innocent, però sinistra, entre l’infantil i l’adult. Mitjançant les arts efímeres, vull qüestionar les relacions de poder i els relats dominants de la història; proposo un joc escènic capaç de destronar el que és seriós i convencional, amb una descarada despreocupació immoral, però conscient del dolor i dels desastres. Vull qüestionar-ho tot des d’una posició d’alegre vulnerabilitat, apropant allò desterrat i oblidat, provocant i col·locant al públic en un rol actiu.


#Bonnescèniques

Convocatòria de La Bonne conjuntament amb l’Antic Teatre per donar suport a la creació, divulgació i desenvolupament de les arts escèniques

L’aliança d’espais promoguts per la cultura de base és sempre necessària, però és sobretot en temps convulsos quan es torna imprescindible. Aquesta ja és la quarta convocatòria de residències escèniques que obrim, i volem seguir oferint espais oberts de co-creació durant molt més temps, esdevenint així un espai innovador i un viver de producció i intercanvi.

És per això que ens fa especial il·lusió unir-nos de nou a la comunitat del barri per elaborar la convocatòria per a les residències escèniques d’enguany, que preparem amb l’antic teatre – Espai de Creació, centre Cultural i Social independent amb l’ànim de donar resposta a les creadores per accedir a espais de treball, assaig i exhibició.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter