CONVOCATÒRIA Roda de Premsa: L’Antic en perill | 17/02/20, 12:30 h

L’ANTIC TEATRE EN PERILL: GENTRY EN VIU

L’ANTIC TEATRE AMB LA SEVA COMUNITAT ARTÍSTICA I ELS SEUS VEÏNS I VEÏNES US CONVOQUEN: RODA DE PREMSA OBERTA A TOTHOM

Quan? Dilluns, 17 de febrer a les 12:30h del migdia

On? A l’Antic Teatre (Verdaguer i Callís, 12)

Per què? Per tal d’exposar la situació actual del projecte, la seva viabilitat i continuïtat, condicionades recentment per la sobtada proposta de la propietat de pujar un 500% el preu del lloguer de l’espai.

Explicarem que hem lluitat, lluitem i lluitarem per la cultura de base, i per mantenir la pervivència d’un projecte que compleix amb una clara funció artística i social a Barcelona des de l’any 2003. Informarem també de les converses i gestions amb les administracions, i de les solucions que es poden contemplar.

Volem que vosaltres n’estigueu assabentats i que participeu, si voleu, d’aquest suport al projecte de l’Antic Teatre.


Per a l’Antic Teatre el leitmotiv és arriscar-se.

Què és l’Antic, què fa i per què ho fa es concreta en els següents valors: aposta per l’experimentació i la recerca en el camp de les arts escèniques contemporànies; interdisciplinarietat; atenció a les vulnerabilitats i a la perspectiva de gènere; mirada artística d’abast internacional i acció local; prospecció i atenció a la novetat, i trampolí per a la creació emergent; coherència; perseverança; crítica i autocrítica; independència artística i de pensament; diàleg; compromís amb l’art i amb l’educació des de la Cultura de Base; lligam amb el territori i lliure iniciativa ciutadana; aspiració a l’autogestió i la sostenibilitat, recuperació de patrimoni.

L’Antic Teatre és un espai endèmic de la Cultura de Base de Barcelona. Està aconseguint arribar a la majoria d’edat sobreposant-se, any rere any, a les dificultats econòmiques, amb una consciència total de l’statu quo i, alhora, en lluita perquè les polítiques culturals legislin i emparin un sector eternament arrasat per la precarietat.

En aquest país, l’aposta artística pel risc és un posicionament polític malauradament motivat per la precarietat endèmica, en la cultura en general i en les arts vivencials i immaterials en particular, sobretot fora d’allò popular.

Com a projecte cultural independent, sostingut a hores d’ara en un 60% amb ingressos propis, l’Antic Teatre també depèn econòmicament de l’Administració, clau en els papers de facilitadora i foment de l’art. I en aquest sentit, detectem la necessitat absoluta de què les institucions es posicionin, en reconeguin la funció pública i, sobretot, vetllin per la seva pervivència.

 

L’ANTIC EN PERILL a la premsa:

L’Antic Teatre no es toca
– Núvol (5/02/2020)

L’Antic Teatre de Barcelona, en risc per l’augment del lloguer
– Catalunya al Dia, Catalunya Ràdio (5/02/2020)

Diàleg organitzat per Entreacte i Recomana amb la participació de Daniel Granados (Delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona), Semolina Tomic (directora de l’ Antic Teatre), Marina Marcos (Els Pirates Teatre) i Juan Carlos Olivares (crític)
– Entreacte i Recomana.cat (4/2/2020)

http://www.rtve.es/alacarta/videos/linformatiu/informatiu-03022020/5500999/
– TVE (03/02/2020, a partir del min. 12:55)

Semolina Tomic: “Espanya encara és un país feixista”
– El Nacional (2/02/2020)

L’Antic Teatre podria tancar per una pujada de lloguer que quadruplica l’actual
– betevé (26/01/2020)

L’Antic Teatre, en perill per una pujada brutal del lloguer
– Time Out (24/01/2020)

Descarrega aquest document en PDF


Contacte: Verónica Navas Ramírez – Comunicació Antic Teatre
comunicacio@anticteatre.com / +34 93 315 23 54
Del 3 al 12 de febrer, contacteu amb l’Ona Sallas i Batlle | anticteatre@anticteatre.com

 

Comunicat de EL COL·LECTIU DE COMPANYIES en suport al projecte de l’Antic Teatre, 11/02/20:

Compartiu aquesta notícia:

Subscriviu-vos a la nostra newsletter