Producció pròpia 2017

Projecte artístic comunitari de l'Antic Teatre amb LES VEÏNES DEL CASC ANTIC

La Bellesa

.
Durada: 90

Creació i interpretació: Graciela Alonso, María Isabel Gutiérrez, Emilia Martín, Aurora Roig i Abel Montes, Guillem Sunyer
Documentació en video i disseny audiovisual: Martín Elena
Disseny il·luminació: Ana Rovira
Música: Jan Hofmann / Juan Navarro / Santiago Maravilla i DeModa
Creació de vestuari: Anna Estany (Annatrash)
Col·laboració teòrica (entrevista projectada): Maria Jesús Izquierdo
Nous participants al grup de treball La Bellesa: Mercè, Jonathan i Enric
Direcció: Marta Galán / TRANSlab. en col·laboració amb Nicolás Spinosa

Una producció de Antic Teatre i Grec Festival de Barcelona

Amb la col·laboració de La Bonne (Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison), l’espai Vrabac i el Centre Cívic Convent de Sant Agustí. Amb el suport del Districte de Ciutat Vella (Ajuntament de Barcelona)

www.marta-galan.com 

http://www.tea-tron.com/anticteatre/blog/category/projecte-comunitari-bellesa/

No podia ser de cap altra manera: a petició popular, torna La Bellesa, espectacle de creació del projecte artístic-comunitari de l’Antic Teatre.
«Amb elles hem explorat la idea de bellesa i l’hem posat en relació amb els seus cossos prenyats de temps i amb les seves ments atentes, on bull una història comuna de cura tenaç; memòries imprescindibles de dones, treballadores, mares-filles que escamotegen els relats oficials. Aquest ha estat el nostre procés de treball: explorar aquesta bellesa i fer-la emergir mitjançant diferents texts, imatges, accions. Diuen que és bell allò que ens commou quan esdevé; un lloc on l’ull descansa perquè compren i respira, un instant revelador.»

Dirigida per la Marta Galán, la peça s’estrenaba dins la programació de l’Antic al Festival Grec 2017 i participava després en el III Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades (novembre de 2017, Institut del Teatre, Barcelona) i en les X Jornadas sobre la Inclusión Social y la Educación en las Artes Escénicas (maig de 2018, Teatro Valle-Inclán – Centro Dramático Nacional, Madrid).


El projecte comunitari de l’Antic Teatre amb els veïns i veïnes grans consisteix en la realització d’una sessió setmanal de tres hores on, a través de la pràctica escènica interdisciplinar —dansa, creació de texts, acció i performance, etc.— es democratitza la pràctica artística per tal d’incidir en la  la inclusió d’aquest sector de la població en el teixit cultural del barri i fomentar la cohesió social. De la mateixa manera, es fan visibles les necessitats i formes d’expressió de la gent gran del nostre barri, un sector de la població que la gentrificació menysté i expulsa. El projecte també inclou diferents activitats per a fomentar la relació intergeneracional entre els més grans i els més joves del barri. Actualment, està en marxa el procés de creació del proper espectacle, en col·laboració amb un grup de persones grans d’Eindhoven (Teatre Parks).
 
Marta Galán és artista-educadora, autora i directora de projectes escènics des del 1999. El 2009 inicia el projecte TRANSlab., des d’on coordina diferents procesos pedagògics i de creació col·laborativa i/o comunitària a través de les arts escèniques i performatives.

 

>Veure Projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre amb les veïnes del Casc Antic.
La Bellesa
(OBRA COMPLETA)

Per veure el vídeo de l’espectacle complet, sol·liciteu la contrasenya per correu electrònic a anticteatre@anticteatre.com.

Visualització reservada a professionals.

 

Subscriviu-vos a la nostra newsletter