17-27 març 2022

LOS DETECTIVES

CONCRETE MATTER

dansa. metropo- litana
Dijous 17 de març a les 20:00
Divendres 18 de març a les 20:00
Dissabte 19 de març a les 20:00
Diumenge 20 de març a les 20:00

Dijous 24 de març a les 20:00
Divendres 25 de març a les 20:00
Dissabte 26 de març a les 20:00
Diumenge 27 de març a les 20:00
Durada: 90 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Idea i creació: Los Detectives

Direcció artística: Mariona Naudin

Interpretació i cocreació: Marina Colomina, María García, Montserrat Lorda, Mariona Naudin, Laia Cabrera, Pepa Martínez, Antonia Vicens i Pepa Vera Ortiz

Assistència de direcció: Mònica Almirall

Acompanyament i producció: La noche dentro (Haizea Arrizabalaga i Aixa González)

Disseny de llums: Daniel Miracle

Disseny de so: Sara Fontán i Edi Pou

Disseny escenogràfic i vestuari: Oriol Corral

Foto: Jesús Robisco

Edició de fotografía: Marina Colomina 

Estructures de suport: Antic Teatre / OSIC / La Caldera / Graner

Coproducció: Antic Teatre, Dansa Metropolitana

https://www.losdetectives.org/

#concretematter
#losdetectives
#dansametropolitana

Concrete Matter ens parla de la realització i de la projecció a través de la relació materno-filial i, com és habitual en Los Detectives, es posa el focus en referents i cossos femenins; en aquest cas, els seus, però també els de les seves mares, amb les quals comparteixen escenari.

El marc conceptual de l’obra està teixit per capes de referents. D’una banda, dones realitzades, com ho són les artistes feministes dels anys setanta Hannah Wilke, Pauline Oliveros i Yvonne Rainer; de l’altra, el text de «Les tres germanes» de Txékhov, que ens parla sobre la impossibilitat de la realització, i que ens ajuda a generar altres capes dramàtiques per dialogar sobre la nostra pròpia frustració. 

Concrete Matter és un joc escènic que qüestiona el teatre com a espai per a la mentida, amb el mecanisme propi de la ficció per «fer creure» l’escena, jugant amb l’expectativa, amb la sensació de pèrdua de les performers, dels personatges que interpreten i del propi públic.


Los Detectives són Mariona Naudin, María García Vera, Marina Colomina i Laia Cabrera. La companyia, formada el 2016 a Barcelona, ​​desenvolupa projectes investigant paral·lelament «allò femení» i les possibilitats de l’escena, qüestionant els límits de totes dues per generar un llenguatge propi a partir de les temàtiques que aborden i els formats proposats. 

Cadascuna prové de camps que van de l’antropologia al cinema, les belles arts o la biologia. Aprofiten els seus interessos per expandir el llenguatge escènic i desbordar-se cap a una mirada més plàstica del cos, nodrida d’un treball de recerca exhaustiu que interpreta referents del camp de les humanitats, fílmics i artístics, i que porta “allò teatral” a un fora de camp personal.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter