Produccions

COPRODUCCIONS

L’Antic Teatre va començar a produir espectacles conjuntament amb companyies i artistes a partir de l’any 2008 amb l’inici d’un programa de residències artístiques i tècniques amb artistes locals, nacionals i internacionals que basen el seu treball en la innovació i els nous llenguatges escènics.

Aquestes produccions conjuntes o coproduccions consisteixen en la cessió gratuïta d’espais i infraestructures a les companyies i artistes per a la realització dels seus projectes d’investigació escènics (no necessàriament seguits d’una presentació al públic), o bé per a la realització de nous espectacles (peces acabades amb presentació al públic).

A més de la coproducció del programa de residències, a través del qual es produeixen entre 23 i 25 propostes diferents, l’Antic Teatre selecciona entre 10 i 12 nous projectes de companyies i/o artistes amb les quals hi col·labora també amb una aportació econòmica. Aquestes coproduccions poden ser: entre l’Antic Teatre i la companyia, o bé en col·laboració amb d’altres entitats amb les quals l’Antic Teatre té signat un conveni (La Central del Circ, El Graner – Mercat de les Flors i el Festival Escena de Poble Nou), o també amb la col·laboració d’altres festivals i/o estructures (Festival GREC, Fira Tàrrega, Festival TNT de Terrassa, La Caldera de les Corts, La Poderosa i l’Estruch de Sabadell).

El llistat de projectes coproduïts des del 2008 fins ara és força extens. Enumerem però en primer lloc les coproduccions del 2016, i en segon lloc dos dels projectes més rellevants dels darrers anys.

– Coproduccions 2016:

Amb el Festival Escena Poble NouA placer de Labuena Compañía; amb el Festival GREC 2016La mort tèrmica de l’Univers de l’Ariadna Rodríguez i Això no és televisió del Víctor Guerrero i l’Eduardo Gión; amb El GranerLas actrices siempre mienten de Pollo Campero comidas para llevar; amb La Central del CircEl lado oscuro de las flores de Ginés Belchi; amb La PoderosaSessions remotes de Mònica Muntaner i Manejar el hacer líquido de forma indisciplinada de la Mar Medina; I finalment amb un acord companyia – Antic Teatre, El perico tumba la paloma de Marc CaellasAvistament 1 de les Big BouncersFriccions de Mariona Naudin; i Anarchy de Societat Doctor Alonso.

– Projectes més destacats dels darrers anys i actualment en gira:

  • Agnés Mateus: Hostiando a M (2014)
  • Societat Doctor Alonso: Anarchy (2016)

 

PRODUCCIONS PRÒPIES

A partir de la temporada 2014-2015 la línia de coproducció conviu amb la producció pròpia d’espectacles.

Les produccions pròpies que realitza l’Antic Teatre són creacions escèniques locals que es caracteritzen per la seva singularitat (peces basades en la investigació, innovació i creació teatral actual) i el seu valor artístic; per la seva capacitat per a la internacionalització; per ser produccions flexibles i muntatges senzills; i per l’acompanyament específic que es fa en cada cas pel que fa a la gestió de públics.

Desde la temporada 2014-2015 fins ara s’han produït 5 espectacles:

El 2015:

  • Carla Rovira: Most of all you have to hide it from the chicks
  • Abast Elàstic: A.U.R.A
  • Colectivo N340: Carretera N340

El 2016:

  • Mos Maiorum: Mos Maiorum el costum dels nostres avantpassats
  • Txalo Toloza-Fernández: Pacífico #3. Extraños mares arden

 

Subscriviu-vos a la nostra newsletter