Català /// Español /// English
logo Antic Teatre

[ www.anticteatre.com ] [ MAPA ]  [ anticteatre@anticteatre.com ]  [ AdriAntic - RESIDÈNCIES ]  [ REFORMA_Antic]   [ REVISTA_MAGAZINE]   [ VIDEO

CANAL]
[ FOTOS ] [Fitxa tècnica] [Recursos]  [B2B - Antic Goes Electric Vol IV ]   [ Antic Horror Picture Show ]  [Blog Teatron]  [Archive_Memòries]


Versión Español → /// English Version →

1 de juliol

LJUBLJANA a BARCELONA

En el marc del projecte internacional de l'Antic Teatre

cav_a
Catalan & Balearic Artists Visiting Slovenian Artists

presentem el projecte "Glej, across the border" amb espectacle

COM EL JAROMIR BUSCAVA LA FELICITAT

Teatre de marionetes
5 €
(els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta)

ESPECTACLE SENSE TEXT

 

producció del Glej Theatre de Ljubljana (Eslovènia) a Barcelona


El projecte internacional cav_a: Catalan & Balearic Artists Visiting____Artists és un projecte d'intercanvi per compartir, entendre i donar a conèixer les pràctiques de creació escènica a Catalunya i les Illes Balears, i alhora aprendre sobre aquestes pràctiques en cada país d'acollida que es visita.

El primer projecte cav_a, va iniciar-se el desembre de l’any 2011 amb el Glej Theatre de Ljubljana. A través d’actuacions, tallers, trobades amb artistes locals i xerrades amb el públic, es va establir un intercanvi entre creadors de l’escena actual catalana i balear i els creadors de l’escena actual eslovena.

Ara el Glej Theatre és convidat per l’Antic Teatre a presentar tres de les seves produccions escèniques actuals, que conjuntament amb altres activitats paral·leles, tancarà aquest cicle de col·laboració.

3 ESPECTACLES I LA PRESENTACIÓ DEL TALLER “LAST RESORT” →

[+] SOBRE GLEJ THEATRE

El teatre Glej és el teatre independent més antic d'Eslovènia. Fundat el 1970, aquest espai d'experimentació i de producció, ha rebut durant dècades nombrosos creadors de teatre joves, molts dels quals ara són els professionals de teatre més reconeguts d'Eslovènia, entre d'altres: Dusan Jovanovic, Pipan Janez, Miller Eduard, Koprivšek Nevenka, Pograjc Matjaž, Bojan Jablanovec, Janezic Tomi, Horvat Sebastijan, DeBrea Diego.

Glej produeix i alberga projectes d'investigació de nous directors de teatre, que es poden presentar en convocatòria oberta a Glej. És un trampolí per als joves directors, oferint condicions professionals de treball, el que permet un ràpid i eficaç creixement artístic personal, i implica un punt de partida per a una carrera teatral d'èxit.

La visió de l'actual director artístic, Marko Bulc, és mantenir Glej com un atrevit teatre urbà, dedicat a la investigació teatral i a la promoció del últim, l'actual. Glej porta al públic una experiència de teatre inusual, oferint al mateix temps als creadors un espai de llibertat sense censura a la creació.

www.glej.si


[+] SOBRE ANTIC TEATRE

Antic Teatre - Espai de Creació és un centre Cultural i Social independent situat en un edifici, patrimoni cultural, construït el 1650 al centre de Barcelona. Disposa d’una sala polivalent, bar, terrassa i jardí. També compta amb AdriAntic, un espai per a residències artístiques situat a la perifèria de la ciutat.

Antic Teatre és un dels referents de l'escena independent actual. Un centre de recursos per a les arts multidisciplinars, dedicat a l'exhibició i el suport a la recerca, creació, producció, promoció i difusió de les arts escèniques i visuals. Compromesos amb la recerca de nous llenguatges del cos, noves dramatúrgies i noves tecnologies que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies. Circ, clown, teatre d'objectes; els nous desenvolupaments en la música, arts visuals i literatura, els temes socials, culturals, polítics i de pensament contemporanis.

Dóna suport als creadors joves i emergents, així com als artistes independents experimentats no consolidats, i als que tenen una carrera extensa i reconeguda.

www.anticteatre.comDIUMENGE 1 JULIOL


12:00

COM EL JAROMIR BUSCAVA LA FELICITAT

Teatre de marionetes
5€
(els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta)

ESPECTACLE SENSE TEXT


reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com www.anticteatre.comAJDA ROOSS, JASNA VASTL, BRANE VIŽINTIN
 

Director: Marko Bratuš
Intèrprets: Asja Kahrimanović, Ajda Toman, Matevž Biber, Rok Kunaver
Basat en l'obra de Vladimir Vladimirovič Majakovski
Traduït per: Matevž Biber, Marjeta Bratuš, Marko Bratuš, Jure Novak
Dirigit per: Ajda Rooss, Jasna Vastl, Brane Vižintin
Basat en el relat de Peter Svetina
Concepte: Ajda Rooss y Jasna Vastl
Disseny visual: Jasna Vastl
Marionetes i escenografía: Žiga Lebar y Jasna Vastl
Disseny de vestuari: Maja Peterlin
Música: Nino de Gleria
Intèrprets: Brane Vižintin y Ajda Rooss
Disseny de llums: Igor Remeta
Assistència tècnica: Grega Mohorčič y Martin Lovšin
Fotografia: Urška Boljkovac
Productora executiva: Barbara Poček
Produït per: Glej Theatre

http://www.glej.si/en/events/performances/144/91/how-jaromir-sought-happiness →

Com el Jaromir va buscar la felicitat és un espectacle poètic inspirat en la obra homònima de Peter Svetina. L'astrònom Jaromir observa les estrelles des del seu altell, buscant la felicitat. Cada dia el visita la senyoreta Jarmila, que li cuida la casa. Un dia ennuvolat, quan no es veuen les estrelles en el cel, Jarmila enfoca el seu telescopi a un altre lloc, a un passeig màgic entre relats de petits moments secrets. Jaromir queda desconcertat, com si li hagués arribat un cometa de veritat; ¿havia tingut sempre la felicitat al seu abast?

Ajda Rooss és un artista versàtil, que treballa principalment amb marionetes com a dramaturga, directora, marionetista, escriptora i pedagoga. Col·labora amb vàries institucions (els teatres de marionetes de Ljubjana i Maribor) i centres independents (Glej Theatre, Konj Puppet Theatre, Fru-Fru Theatre).
Després d’un breu període estudiant arquitectura, Jasna Vastl va entrar en l’Acadèmia de Belles Arts de Ljubljana, va estudiar a Bratislava i es va certificar en Comunicació Visual al 1997. Al 2002 va obtenir la Llicenciatura en disseny d’escenografia i vestuari de l’Acadèmia de Teatre de Ljubljana, on imparteix classes sobre escenografia des del 2010. Treballa en els àmbits d’escenografia, vestuari i disseny de marionetes.

Barne Vižintin, nascut el 1969, és marionetista, professor, actor i animador i treballa pel Teatre de Marionetes de Ljubljana. Ha col·laborat en molts teatres independents i públics, ha fundat quatre teatres de marionetes independents professionals i ha rebut nombrosos guardons pel seu treball i contribució a la cultura marionetista d'Eslovènia.

Produït per:

Amb el suport de:

Antic Teatre col · labora amb:

Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb:

Glej és patrocinat per:
logotipos patrocinadores   logotipos patrocinadores    Gooya IT, Super Catering, DPG, Radio Student, Triglav

Agraïments: