Producció pròpia 2018

SOCIETAT DOCTOR ALONSO

ESTUDI PER A PANDERETA

.
Durada: 75 min

EN GIRA

2018
5 i 6/10 Fira Mediterrània de Manresa | Manresa, Catalunya
20/12 Jornadas Monstrenkas | Vitoria, País Basc

2019
7-10/3/19 Antic Teatre | Bacelona, Catalunya
22/06  L’Animal a l’Esquena | Cerlà, Catalunya
20 i 21/07 Mutte Cultural | Pontós, Catalunya
26-28/07 Taller Placer | València, País Valencià
10/09 Espai Municipal | Bàscara, Catalunya

 

Creació Interpretació: Sofía Asencio i Tirso Orive
Direcció: Tomás Aragay
Dramatúrgia: Sofía Asencio i Tomás Aragay
Música: Tirso Orive
Art i dibuix: Beatriz Lobo
Construcció carro: David Mataró
Producció: Imma Bové

Residència artística a la Fira Mediterrània de Manresa
Amb la coproducció de: Antic Teatre Espai de creació 
Amb la col·laboració de: Sismògraf, Museu Reina Sofia, Fira Mediterrània de Manresa i Ajuntament de Bàscara 
Amb el suport de: ICEC, INAEM i Institut Ramon Llull

Estudi per a pandereta és una performance experimental basada en la inestabilitat i allò despullat com a única manera d’estar. Amb un carro proveït d’altaveu, micròfon, panderetes, projector i diferents artefactes electrònics, Tirso Orive i Sofía Asencio habiten l’espai a partir del moviment, les projeccions i cançons sobre textos de San Juan de la Cruz; un passeig interior en el qual els dos performers van editant i posant en relació allò místic i allò popular.

Del llibre “Llama de amor viva” de San Juan de la Cruz

(Canción segunda)
¡Oh cautiverio suave!
¡Oh regalada llaga!
¡Oh mano blanda! ¡Oh toque delicado,
que a vida eterna sabe,
y toda deuda paga!
Matando, muerte en la vida la has trocado.


Sofia Asencio i Tomàs Aragay codirigeixen la companyia. Es plantegen cada espectacle o projecte des del punt 0, per tornar a replantejar el seu llenguatge artístic cada vegada. Barregen gèneres, formes escèniques i tipus diferents de gent, creant la seva pròpia manera d’habitar l’escenari. Els agrada plantejar l’escena com un lloc on col·locar, allà on hauria d’haver-hi espectacularitat, el menys espectacular possible, creant així una poètica del patètic.

Societat Doctor Alonso s’estableix físicament en una zona rural, a Pontós, província de Girona, per allunyar-se del “soroll” i la “uniformitat” que envolta la creació contemporània i el món artístic en una gran ciutat com Barcelona. Una manera de replegar la mirada cap el nostre interior, per buscar la veu pròpia. Crear en un entorn rural i local, ancorant els peus en la nostra pròpia tradició cultural per, des d’aquest observatori perifèric, construir un discurs universal fort.

De la mateixa manera Societat Doctor Alonso neix amb una clara vocació d’intercanvi permanent amb l’exterior; vocació que es recolza en un doble convenciment: d’una banda la necessitat de mantenir una escolta permanent dels camins creatius que es desenvolupen a l’altre costat de les nostres fronteres, i de l’altra, la imperiosa necessitat de mostrar el nostre treball a públic de procedència cultural diversa per situar-lo en un marc de recepció plural, que ens permeti rebre un feedback artísticament enriquidor.

La companyia Societat Doctor Alonso col·labora amb un ventall ampli d’artistes multidisciplinaris amb els quals sovint realitza un treball continuat en diversos projectes.


 

>>> Veure SOCIETAT DOCTOR ALONSO ESTUDI PER A PANDERETA (OBRA COMPLETA)
– Fira Mediterrànea de Manresa

>>> Veure SOCIETAT DOCTOR ALONSO ESTUDI PER A PANDERETA (OBRA COMPLETA)

Per veure els vídeos dels espectacles complets, sol·liciteu las contrasenyas per correu electrònic a anticteatre@anticteatre.com.

Visualització reservada a professionals.

 

Subscriviu-vos a la nostra newsletter