2-4 juny 2022

Rojo Pandereta (Oihana Altube y Javier Vaquero)

Rojo Pandereta (Psicoballet)

Dijous 2 de juny a les 20:00
Divendres 3 de juny a les 20:00
Dissabte 4 de juny a les 20:00
Durada: 60 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA

Creació i interpretació: Oihana Altube i Javier Vaquero

Acompanyament tècnico: Raúl Marcos Jiménez

Amb el suporte de: La Casa Encendida, Centro de Danza Canal, CA2M  Centro de Arte Dos de Mayo, La Caldera Les Corts i Generalitat de Catalunya.

http://cargocollective.com/jvaquero

https://somaturgias.hotglue.me/

#rojopandereta
#labanderacomoyoquiera
#psicoballet

L’obra Rojo Pandereta (Psicoballet) es pot entendre com el OFF / el «backstage» / allò fantasmal / la prepeça del que va ser Rojo Pandereta (El Ballet).

Aquest treball gira entorn d’una barra de ballet i mostra els processos d’entrenament, els trucs i mètodes d’incorporació, les associacions, anhels i traumes que neixen en posar el propi cos a ballar alguna cosa que no li és del tot afí, però que li ha acompanyat i construït al llarg de tota la seva vida: el ballet.

Rojo Pandereta (Psicoballet) es caracteritza per l’humor; la vulnerabilitat d’unes ballarines que s’atreveixen a mostrar-se fent una cosa en la qual no són brillants ni expertes, i per la qual mai serien ni seleccionades ni identificades com prou bones.


Rojo pandereta es un col·lectiu de dansa contemporània format per les ballarines i creadores Oihana Altube i Javier Vaquero.  Rojo Pandereta neix l’any 2017 a Madrid, encara que està estretament vinculat a Catalunya i al País Vasc, on Javier i Oihana han residit i treballat assíduament. L’any 2018 comencen a treballar, gràcies a diversos suports rebuts, en allò que serà la seva primera proposta escènica, Rojo Pandereta (El Ballet), d’on el col·lectiu pren el nom. El profund interès en els processos expandits i interseccionals els porta a generar diverses propostes de mediació, de difusió a xarxes, fanzines i pràctiques de dansa col·lectives. 

Subscriviu-vos a la nostra newsletter