11 d'octubre

LECHEDEVIRGEN TRIMEGISTO

El Árbol de Sangre

Divendres 11 d'octubre a les 20:00
Durada: 40 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Performance: Lechedevirgen Trimegisto

Multimèdia: Sorshamm Lara

Producció: Màgia Prieta Agència Creativa / Lechedevirgen Trimegisto

https://www.lechedevirgen.com/

#lechedevirgen
#lechedevirgentrimegisto

El Árbol de Sangre dissol i coagula l’experiència de l’artista en enfrontar-se a consecutives sessions d’hemodiàlisi, teràpia per a persones amb insuficiència renal en etapa terminal en la qual tota la sang de l’artista era drenada en connectar-lo a una màquina per purificar-lo de toxines a través d’un catèter inserit en el seu coll i col·locat per la vena jugular a pocs centímetres del seu cor. Els efectes secundaris d’aquesta teràpia ocasionen la deterioració corporal i mental del pacient, portant a l’artista a experimentar estats físics i psíquics alterats.

Actualment trasplantat, l’artista torna sobre aquest episodi de la seva vida per materialitzar les visions i sensacions que el van travessar en aquell moment.


Felipe Osornio «Lechedevirgen Trimegisto» (1991, Querétaro, Mèxic) és un artista visual especialitzat en l’art de la performance, interessat en temes com el cos, la malaltia i la mort. Pren el seu nom de l’alquímia, que entén l’art com a via de sanació i espai de transformacions profundes. La seva obra ha estat vinculada amb la postpornofrafia i l’art queer llatinoamericà. Actualment desenvolupa una sèrie de projectes a través de la unió de l’art i la ciència. Ha presentat les seves performances a el Canadà, Escòcia, Anglaterra, Espanya, Itàlia, Estats Units i Mèxic, i ha participat en exhibicions col·lectives a Bèlgica, Finlàndia, Noruega, Portugal, Alemanya, Brasil, Guatemala, Nicaragua, Colòmbia, Xile, Perú i l’Argentina.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter