18 de febrer

LABEA

Autos de Resistencia (2018)

Dilluns 18 de febrer a les 20:00
Durada: 104 min
Entrada gratuïta

Documental sobre la violència d’estat a la ciutat de Rio de Janeiro

En portuguès amb subtítols en espanyol

Direcció: Natasha Neri i Lula Carvalho
Guió: Natasha Neri i Juliana Farias
Producció executiva: Lia Gandelman, Joana Nin
Direcció de fotografia: Lula Carvalho Asc, ABC, Pedro Von Krüger
Assistent de direcció: Leonardo Nabuco, Juliana Farias

@autoderesistencia

http://www.autoderesistencia.com.br/

 

Cada dia, entre 3 i 5 persones moren a mans de la policia de Rio de Janeiro; 16.000 persones en total en els últims 20 anys. Amb l’arribada de Bolsonaro i el nomenament del jutge ultradretà Witzel com a governador de Rio de Janeiro, la situació s’agreuja encara més amb les noves lleis que només fan que augmentar, encara més, la impunitat.

Auto de resistência resulta vencedor com a millor film Brasiler al festival É Tudo Verdade. It’s All True, que posa de manifest la lleialtat de la violència policial a la ciutat de Rio de Janeiro en els casos coneguts com a “autos de resistencia”.

El documental reflecteix el racisme i la indiferència de les polítiques de seguretat pública, denuncia la creació d’una cultura social de menyspreu per a les vides de la joventut negra de les faveles i acompanya el quotidià de famílies i amics de les víctimes en la seva lluita per a aconseguir justícia.

Després de la projecció tindrem l’oportunitat de parlar amb la directora, Natasha Neri, i altres convidats sobre aquesta violència policial en el nou context d’ascens de l’ultradreta a Rio de Janeiro o Brasil.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter