14 de Setembre

IRIS HEITZINGER / MANEL SALAS PALAU / JULYEN HAMILTON / PAOLO CINGOLANI / NÚRIA ANDORRÀ

Horitzó cec

estrena
Dijous 14 de Setembre - 20:00
Durada: 60 min
Entrades: 10 euros ONLINE // 12 euros TAQUILLA
Comprar
entrades

Experiments sobre la Improvisació i composició instantània

Curador: Manel Salas Palau
Dansa – performance: Julyen Hamilton, Paolo Cingolani, Iris Heitzinger, Manel Salas Palau.
Música: Nuria Andorrà

www.irisheitzinger.com
www.nuriaandorra.com
www.julyenhamilton.com
www.paolocingolani.com

______________
Manel Salas Palau imparteix el taller:
Quan la dansa esdevé performance?
del 18 al 22 de setembre, de 10h a 13h dins dels INTENSIUS DE SETEMBRE 2017 de LA VISIVA.
més info aquí.

En col·laboració amb LA VISIVA i La Mostra INSITU

mostrainsitu.com

www.lavisiva.org

Horitzó cec és l’experiència d’unir aquests 5 artistes, on la dansa, la música, la veu i una alta i refinada qualitat en la performance, flueixen cap a un horitzó sense direcció concreta. Simplement caminen junts en aquesta nit guiant-se de les seves capacitats i experiències en la composició instantània. No hi ha res establert ni escrit més que compartir les seves afinitats i punts de vista en quant a la performance i la improvisació.


Iris Heitzinger – nascuda 1980 a Àustria. B.A. de dansa contemporània i pedagogia per la universitat A. Bruckner (AT). Creadora independent, ballarina i docent. Artista associada de La Caldera Barcelona, ​​tanz_house Salzburg / AT i RedSapata Linz / AT. Ha col·laborat amb artistes com Guillermo Weickert, Natalia Jiménez, Jeremy Wade, Ted Stoffer, Vincent Dance Theatre, Editta Braun, Willi Dorner, Group LaBolsa & Thomas Hauert, etc. Imparteix classes regulars i tallers de dansa contemporània, improvisació i composició a Àustria, Canadà, Japó, Polònia, Espanya i Regne Unit. Crea el seu propi treball des del 2007 amb un interès en les col·laboracions interdisciplinàries i interculturals que investiguen les capacitats del cos des de diferents angles.

Manel Salas Palau (Barcelona 1980). Després d’estudiar el Cicle Formatiu Superior d’Activitats Físiques i Esportives, va començar la seva carrera artística com a professor, coreògraf I ballarí de hip-hop. Ensenyant a nivell Nacional i col·laborant amb companyies com Metros de Ramon Oller i Color.

Va seguir el seu desenvolupament artístic graduant-se el 2008, en el Conservatori de Rotterdam Dance Academy Holanda, on li va permetre obrir les portes internacionalment. Tot i així, va seguir els seus interessos i inquietuds artístiques investigant diferents disciplines relacionades amb el cos i el moviment com el mim, Butoh, improvisació i acrobàcia. Des de llavors ha col·laborat en produccions internacionals amb en Julyen Hamilton, David Zambrano, Àngels Margarit, Cobosmika, Editta Braun, Jasmine Morand, Arno Shuitemaker, Vloeistoff, Moviment Lantana, entre altres.

Actualment viu entre Holanda, Suïssa i Espanya, impartint tallers en l’àmbit internacional i desenvolupant el seu propi treball on s’ha representat a Rússia, Xina, Holanda França i Espanya al mateix temps que segueix col·laborant amb altres artistes i produccions internacionals. Així doncs segueix les seves inquietuds artístiques com a procés de recerca en continua transformació.

Paolo Cingolani és un ballarí italià especialitzat en l’art de la improvisació i de la composició instantània. Professor de Tai-Ji Qi Gong des del 2006, ha entrat en l’escena de la dansa contemporània després de la seva llicenciatura en antropologia (Roma, 2004). Ell treballa principalment com artista independent, realitzant performances, vídeos i projectes en col·laboració amb altres ballarins, músics i dissenyadors visuals. Com a artista independent, ha actuat a Països Baixos, Finlàndia, Itàlia, Espanya, França, Bèlgica, Àustria, Alemanya, Suïssa i Grècia. Des del 2012 forma part de la companyia Allen’s Line dirigida per Julyen Hamilton. Allen’s Line ha presentat periòdicament les seves produccions a Berlín, Brussel·les, París, Estrasburg i Oslo.

Julyen Hamilton ha estat creant i actuant en dansa per més de 40 anys. Ell és un improvisador empedreït i el seu ball i treball de text s’han vist arreu del món. És el director de la companyia Julyen Hamilton: Allen’s Line. Ha tocat amb molts grans músics al llarg dels anys, incloent-hi Barre Phillips, Fred Frith, Micha Mengelberg.

El seu últim, d’una llarga sèrie de solos, és “INTERVIEW”, actuant a la República Txeca aquesta tardor. La seva obra i treballs es troben a Vimeo i es venen a través del seu segell discogràfic BlueDog dvds.

També treballa com a pianista actuant a Hamilton Carroll, on acaben de publicar el seu primer disc “POINTER”.

Núria Andorrà percussionista i improvisadora de música contemporània.
Va obtenir el títol superior de percussió a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC), i posteriorment va estudiar a la Staatliche Hochschule für Musik Karlsruhe (Alemanya) on obté el diploma DKA i el Màster en Música Contemporània. Col·labora amb els grups de música contemporània Icarus EnsembleAlgoritmoEnsemble AbstraïMurtra Ensemble, Barcelona 216Kammart i Patschwork Ensemble. També ha treballat amb Carles Santos , Matmos i en diferents espectacles interdisciplinaris.

Ha improvisat amb Agustí Fernández, Le Quan Nihn, Ingar Zahr, Mats Gustafsson, Pablo Ledesma, Nate Wooley, Frances-Marie Uitti, Joe Morris, Ramon Prats, Tom Chant, Johannes Nästesjö, Nenad Markovic, Joachim Badenhorst, Yasmine Azaiez, Anne-liis Poll, Marc Vilanova, Alessandra Rombolà.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter