Festival INFLUX 2018 [vídeo a escena]
11 d'octubre

BLOOD QUARTET

Les aventures del príncep Achmed

audio- visual
Dijous 11 d'octubre a les 20:00
Durada: 65 min
Entrades: 6 euros ONLINE i TAQUILLA
Comprar
entrades

Arts escèniques audiovisuals

Blood Quartet
Mark Cunningham: trompeta, guitarra
Lluís Rueda: guitarres
Kike Bela: baix, sintetitzador
Càndid Coll: bateria, veu

Lotte Reiniger (Berlín, 1899-1981): film

https://bloodquartet.bandcamp.com

PROGRAMA:

11 d’octubre 2018. 20h
BLOOD QUARTET
LES AVENTURES DEL PRÍNCEP ACHMED
Concert audiovisual 65 min
[+ info]

12 d’octubre 2018. 20h
T A M O amb MARLÈNE JOEBSTL
ALPHA ZÉRO
Veu / dansa / vídeo 58 min
[+ info]

13 d’octubre 2018. 20h
VERA LIVIA GARCÍA & ALESSANDRO OLLA
AQUÍ, NO AHORA
Performance / música / vídeo 45 min
[+ info]

14 d’octubre 2018. 19h
CABOSANROQUE
SOUS LES VIOLONS, LA PLAGE
Instal·lació sonora interactiva / vídeo 120 min
[+ info]

Organitza Habitual Video Team
amb la col·laboració de Antic Teatre i Ajuntament de Barcelona. ICUB

www.influxfestival.org

www.habitualvideoteam.org

Les aventures del príncep Achmed (Die Abenteuer des Prinzen Achmed) és un llargmetratge expressionista de 1926 animat amb siluetes per l’alemanya Lotte Reiniger, i basat en elements de Les mil i una nits.

Blood Quartet posarà de nou les seves composicions i improvisacions al servei d’aquesta pel·lícula muda, després d’interpretar-la fa tres anys a les festes de Vallcarca, seguint una línia de treball intuïtiva i creativa. Una trobada sinèrgica entre diferents estils, lluny de la típica banda sonora.

BLOOD QUARTET
Com a pioner de la No Wave de Nova York amb Mars o Don King, Mark Cunningham ha estat part de l’escena avantguardista de Barcelona des de fa gairebé trenta anys, amb Raeo, Convolution, Bèstia Ferida i un llarg etcètera.

Blood Quartet es va formar a principis de 2015 com a fruit d’una fortuïta col·laboració entre Cunningham i el trio de noise rock underground Murnau B. Fins ara han editat un casset –Dark Energy– i dos LPs: Deep Red el 2016 i el nou Until My Darkness Goes el 2018. La seva música també sonoritza la nova pel·lícula de Miguel Angel Blanca Quiero lo eterno.


Cinquena edició del festival INFLUX [vídeo a escena], dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
INFLUX vol potenciar els creadors que utilitzen el vídeo i el món digital com a eina fonamental d’expressió artística en les seves propostes escèniques. Abraça la feina d’artistes visuals, músics, poetes, ballarins, performers o creadors escènics que es mouen en aquests espais fronterers i híbrids. Els protagonistes d’aquesta edició seran Blood Quartet, TAMO amb Marlène Joebstl, Vera Livia García & Alessandro Olla i CaboSanRoque.

INFLUX vol ser una plataforma estable que doni projecció als creadors locals vinculats a la ciutat de Barcelona i per extensió a Catalunya, però també oberta a artistes d’altres llocs. Vol contribuir a oferir una visió polièdrica sobre la diversitat de la creació contemporània.


Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la promoció d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org

Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX: www.influxfestival.org.

Una altra branca és la documentació videogràfica d’actes culturals vinculats sobretot amb la música i la poesia experimentals. L’any 2012 posa en marxa el projecte SUMMA per convertir aquest patrimoni audiovisual (més de 1000 gravacions) en un arxiu videogràfic online d’accés públic: www.summa-hvt.org.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter