Els dilluns Flux Club

MARTA GRIMALT CANALS

FLUX CLUB

Projec- ció i debat
Dilluns 9 d'Octubre - 21:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

sessió 11

MARTA GRIMALT CANALS

Nascuda a Palma de Mallorca (1989) és directora de cinema experimental i videoart. Les seves obres són composicions visuals laberíntiques que porten a dimensions més enllà del banal quotidià, de forma que un es pot descobrir a si mateix dins de la percepció possible individual. Treballa amb elements de la fotografia, les arts plàstiques i el dibuix, i obté una pel·lícula de la combinació d’efectes realitzats tant manualment com digitalment. Acompanyen les seves històries músiques electròniques, que ambienten la psicodèlia i pertorbació de la qual els seus personatges no poden escapar.
Va estudiar Direcció i Producció de Cinema a l’Escola de Cinema de Barcelona, ECIB (2013); Màster de Direcció artística Cinematogràfica a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, ESCAC (2014); i Cinema Documental en Super 8 a l’Echo Park Film Center de Los Angeles (2016). Ha estat jurat en diferents festivals audiovisuals. Actualment col·labora amb Highland Park TV (Los Angeles) i com a redactora a Underbrain Magazine. És membre de l’Associació de Cineastes de les Illes Balears (ACIB).
Les seves obres s’han mostrat a festivals i centres d’art de diferents països i han rebut diversos premis. El seu primer llargmetratge és Desierto en tu mente.

www.martagrimalt.cat

presentació
Sessió surrealista per conèixer l’obra cinematogràfica de na Grimalt. Esbossos bruts que condueixen a una psicodèlia confortant i a una neurosi ocular. Podreu disfrutar de la seva evolució cronològica, culminant amb l’estrena de Desierto en tu mente, la seva òpera prima. Només vos prometem una cosa per a aquesta ocasió tan especial: no vos deixarà indiferent.
L’acompanyaran Primo Gabbiano (un dels compositors de la banda sonora original), Wanda del Río (intèrpret i assistent de direcció d’art), Natalia Lucía (2a directora de foto) i Saray El Haddouti, Rita Ona i Alexandra Stevar (intèrprets).

Zoapre
2015_4:40 min

La intenció d’aquest videoart és mostrar, en un paratge natural tan bell com salvatge, Islàndia, les preocupacions existencials d’una noia que està perduda en el seu interior i busca trobar la calma espiritual amb el seu monòleg de raonament poètic equilibrat amb el paisatge.
Realització, muntatge, efectes sonors i grafisme Marta Grimalt
Banda sonora original Sofía Bertomeu
Intèrpret Anastasiya Melikova

Streetlight Anxiety
2016_6:32 min
Documental curt en Super 8 blanc i negre que tracta el panorama artístic underground pressionat pel sistema a Los Angeles, des de dos punts de vista, el de l’artista i el del consumidor d’art. Les seves mascotes donen el toc encantador a aquests testimonis.
Realització, muntatge, efectes sonors i grafisme Marta Grimalt
Producció Echo Park Film Center de LA
Entrevistats Sean Muscles i Charles Han
 

Desierto en tu mente
2017_62 min

Aquesta road movie surrealista tracta d’un novel·lista obsessionat, que es topa amb una dimensió en la qual una al·lota caminant viatja per trobar l’esperança a un món misteriós.
Amb Desierto en tu mente vull expressar l’evolució introspectiva a la qual s’arriba individualment per obtenir pau interior i amb l’entorn. És per això que, com en una road movie, puc plasmar el viatge dels personatges principals, que estan entrellaçats: l’escriptor i s’al·lota caminant. Les seves dimensions cohesionen i formen un ambient en el qual es prioritzen les emocions a la narrativa lineal, sense sortir-se d’una lògica constructiva.
En aquest viatge, el recorregut va des de paratges més urbans a més naturals, i acaba al desert de Joshua Tree. Això simbolitza la llibertat a la qual els protagonistes volen arribar, envoltats de naturalesa, sense les toxines contaminants, i amb una tranquil·litat mental pura, on no hi ha res més al seu interior que la seva mateixa energia, simple. Allò amb què s’aniran topant, en un entorn de situacions quotidianes de realisme màgic, seran altres personatges pintorescs, que els ajudaran o interferiran en els seus propòsits de seguir avançant pel seu camí.
El fet d’haver rodat en Super 8 blanc i negre, em permet manejar de manera més precisa el llenguatge audiovisual. La textura, definició, i com queden retratats els intèrprets i paisatges, acompanyen a nivell narratiu aquesta història, així com les expresses imperfeccions tècniques i d’actuació, que són part de l’estil que vull plasmar, concorde amb la idea de retratar des de la misèria fins a la innocència humana.
Pel que fa a les localitzacions, vaig escollir filmar als voltants de Califòrnia, Barcelona i Mallorca, perquè personalment signifiquen metes a la meva vida, llocs que m’han marcat i que són la meva llar espiritual, i crec que així he pogut desenvolupar una història de manera més còmoda, sentint-me com a casa. Com que jo també actuo a la pel·lícula, tot es converteix, en certa manera, en la meva particular perspectiva vital.
Per últim, intencionadament, aquesta pel·lícula és una producció independent. D’aquest mode, tant el meu equip com jo, hem pogut desenvolupar amb total llibertat creativa les nostres aptituds de cineastes i arriscar fins on hem volgut. Aprendre és un dels grans plaers que es poden tenir com a directora, ja que no tot són academicismes. Consider que el cinema s’ha de dur a terme en carn pròpia.
Direcció, guió, producció, interpretació, grafisme, direcció d’art, postproducció, animació Marta Grimalt Canals
Grafisme, pòster i animació Cristian Robles
Assistent de direcció Francesc Cases
Direcció d’art Marta Grimalt Canals, Anna Palomar, Wanda del Río, Marta Canals
Direcció de foto Marta Grimalt Canals i Natalia Lucía
Banda sonora Arturo Lanz – Esplendor Geométrico, Primo Gabbiano, Hamburguesa Vegetal, Fawns of Love, Heaven Pegasus, Craig Amromin
Equip de producció Antoni Grimalt, Iván Ciruelos, Berto Forteza, Eric Romero
Intèrprets Marta Grimalt Canals, Fran Murcia, Toni Junyent, Rina Ota, Heaven Pegasus, Ma Amelia Canals, Agustí Macia, Wanda del Río, Pablo Del Barrio, Saray El Haddouti, Craig Amromin, Belinda Reyes, Blanca Lario, Laia Lario, Lorena Lario, Francesc Cases, Isaac Durán, Amir Hajizadeh, Jhoseline Parada, Scott Huntsman, Alfonso Pérez, Erin Soden, Robby Powers, Bruna Blavia, Sheila Pérez, Alexandra Stevar
Narració Marta Grimalt Canals, Toni Junyent, Ma Amelia Canals, Cristian Robles, Craig Amromin, Ana Solivellas, Heaven Pegasus, Agustí Macia, David Martorell
Amb la col·laboració de Institut d’Estudis Baleàrics – ILLENC, L’Estruch – Ajuntament de Sabadell, Echo Park Film Center – Los Angeles.


Vuitena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.


Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d’accés públic.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter