2021
Els Dilluns Flux Club

YAPCI RAMOS

FLUXCLUB

Dilluns 26 d'abril a les 20:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta

AFORAMENT COMPLET

Recorda que abans de venir a l’Antic Teatre i sempre en cas que prevegis la tornada al teu domicili habitual entre les 22h i les 23h, has de tenir a punt el teu certificat d’autoresponsabilitat.
Pots tramitar-lo al següent enllaç:
https://certificatdes.confinapp.cat/#/

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

sessió 6

YAPCI RAMOS

presentació
El treball de Yapci Ramos gira al voltant de les nocions de gènere, sexualitat i identitat, sovint partint de les profunditats de la realitat. Els treballs que veurem en aquesta presentació no s’ordenen cronològicament, sinó que van traçant un camí des de la subjectivitat de l’artista fins a l’encarnament de l’”altre”, trobant-hi un lloc on l’artista pot “sortir” al món i reconèixer-s’hi a través de l’imaginari emotiu col·lectiu.

YAPCI RAMOS

Tenerife, 1977. Va estudiar fotografia al Central Saint Martins College of Arts & Design de Londres (CSM) i té un Màster en Documental Creatiu a la Universitat Pompeu Fabra. Viu i treballa entre Tenerife, Barcelona i Nova York.

El treball de Ramos és contundent en la seva subtil simplicitat. Artista multimèdia, la seva diversa producció està profundament dedicada a les interaccions que defineixen el subjecte en relació amb “l’altre”. Amb un enfocament en les relacions visuals i conceptuals abstractes, demostra una capacitat per capturar moments personals que impliquen profunditat narrativa. Els projectes de Ramos desafien la frontera de la comoditat entre el cos i la societat al mateix temps que involucren l’intricat funcionament de la psicologia interna i les expressions externes d’identitat.

L’obra de Ramos ha estat exposada en biennals internacionals al Carib, Amèrica Llatina i Àfrica: 8ème Rencontres Africaines de la Photographie, Bamako; 2º Trienal de Luanda; 1er Encuentro Bienal de Arte Caribeño Contemporáneo, Aruba; 7ª Bienal de Santo Tomé y Príncipe; 5ª Bienal de Honduras, Tegucigalpa; IX Bienal de Artes Visuales del Istmo Centroamericano – BAVIC, Guatemala.

El seu treball també s’ha mostrat en museus, centres d’art, galeries, festivals i institucions de tot el món, inclòs el CCCB Centre de Cultura Contemporània, Barcelona; TEA Tenerife Espacio de las Artes, Santa Cruz de Tenerife; CAAM Centro Atlántico de Arte Moderno, Las Palmas de Gran Canaria; Casa África, Las Palmas de Gran Canaria; Galeria Na Solyanke, Moscou; Galeria Catinca Tabacaru, Nueva York; CCET Centro Cultural de España, Tegucigalpa; Musée dhistoire de la médecine, París; Galerie Magda Danysz, París; EAC Espacio de Arte Contemporáneo, Montevideo; Galería Mario Mauroner, Viena.

S’han publicat ressenyes de la seva feina a Forbes, Paper Magazine, Wall Street International Magazine, Cools, La Vanguardia, El País, entre d’altres.

https://yapciramos.com

info@yapciramos.com

 

Red-Hot
2018_12:05 min. Videoinstal·lació sonora de 18 canals

Ramos se situa davant i al centre de les converses sobre l’empoderament femení, com a dona, amb control del seu cos, de la seva veu i del seu propi destí.

 

Back&Forth
2018_15:52 min. Videoinstal·lació sonora de 3 canals

Entre els anys 2006 i 2008 Ramos retrata a la ciutat de Barcelona el seu cercle d’amics, representants d’una generació plena de força i expectatives, d’il·lusions i somnis. Una dècada més tard torna a reprendre el contacte amb ells per fer balanç de les seves vides respectives durant aquest temps.

 

Bushes in the Night
2016-2018_4:50 min. Instal·lació de vídeo monocanal

Ramos compon un particular i personal catàleg d’espècies vegetals amb descripcions poètiques i ambigües.

 

I Don’t Mind
2017_5:58 min. Videoinstal·lació de 6 canals

Rostres i sons que ens aguaiten des de la seva mirada i la seva intimitat.

 

Lloro
2020_12:29 min. Videoinstal·lació sonora de 10 canals

El plor com a catarsi, com a obra d’art i com a acció.

 


FLUX CLUB compleix la 12a temporada a l’Antic Teatre i el 21è aniversari de la seva creació, a l’any 2000.

Es tracta d’una programació de vídeo amb periodicitat quinzenal que reflecteix la vitalitat del vídeo de creació a Barcelona. Acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, sessions temàtiques dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.

Són sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a la ciutat, que complementen el festival de vídeo d’autor FLUX des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival, que té lloc al desembre.


HABITUAL VIDEO TEAM és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la promoció d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org

Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX: www.influxfestival.org.

Una altra branca és la documentació videogràfica d’actes culturals vinculats sobretot amb la música i la poesia experimentals. L’any 2012 posa en marxa el projecte SUMMA per convertir aquest patrimoni audiovisual (més de 1000 gravacions) en un arxiu videogràfic online d’accés públic: www.summa-hvt.org.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter