2022
Els Dilluns Flux Club

JORDINA ROS / PERE ESTADELLA + DENYS BLACKER

FLUXCLUB

Dilluns 13 juny a les 20:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

Sessió 10

JORDINA ROS / PERE ESTADELLA + DENYS BLACKER

En aquesta darrera sessió de la temporada, presentem quatre vídeos que combinen quatre elements: cos, natura, performance i misteri. Una intersecció sense artificis, neta i plena de llibertat.

JORDINA ROS / PERE ESTADELLA

Barcelona, Cambrils. Som creadors visuals, performers, docents i agitadors culturals. Els nostres projectes vinculen les arts plàstiques visuals amb el videoart, l’art performàntic i

la videoperformance. A través dels nostres projectes expressem una recerca de la provocació social i l’acció poètica. Ens agrada l’efímer, tenir llibertat d’acció i aportar una reflexió motivadora interactiva amb el públic. Els moments creatius actuals ens han dirigit a treballar amb l’entorn rural agrícola on vivim (Baix Camp). Tot un luxe visual que ens permet generar una simbiosi d’integració de la nostra creació sensorial amb la nostra eina corporativa, el cos i la natura. La videoperformance i Ia performance ens estan portant per tot el món, participant en festivals i mostres, com ara la Mostra Dislocada/Dislocated (Mèxic, Estats Units, l’Índia, Colòmbia, Xile), Festival Findecoin (Veneçuela), Internacional Ecoperformance Festival de São Paulo (Brasil), entre d’altres.

www.ditada.cat

www.facebook.com/jordina.ros

www.facebook.com/jordinarospereestadella

 

Two cups of freedom to drink anytime
2021_13:11 min
Performance  Jordina Ros / Pere Estadella
Càmera  David Pallarès
Disseny so i música  Pol Ros

La llibertat és una abstracció?, una utopia?, un mite?
La manifestació més gran de la llibertat humana està en la creació. Al crear una cosa diferent es produeix la màxima llibertat i l’art és un dels principals laboratoris d’aquest exercici de llibertat.


E-410
2020_2:43 min
Performance  Jordina Ros / Pere Estadella
Càmera  David Pallarès
Disseny so i música  Pol Ros

La destrucció i el control del nostre entorn pot ser cruel. L’entorn natural, els nostres cossos i la industrialització s’entrellacen per aportar un toc dolç a la manipulació del producte estrella de producció autòctona del Baix Camp, la garrofa.


No nos podemos perder más allá de la línea
2020_4:13 min
Performance  Jordina Ros / Pere Estadella
Càmera  David Pallarès
Disseny so, música  Pol Ros

Les nostres pors queden patents en la línia de confort. Perdre-s’hi o sortir-ne pot ocasionar variacions significatives en les nostres vides.


DENYS BLACKER

Londres (1961), viu a Catalunya des de 1987.

Artista visual transdisciplinària que posa en relació performance, dibuix, escultura i vídeo. Ha presentat les seves obres a festivals, museus i galeries d’arreu del món des de 1984. És membre dels grups internacionals de performance Wolf in the Winter i Ocells al Cap. Des de l’any 2002 dirigeix Gresol, una associació cultural sense ànim de lucre que ha organitzat més de vint festivals i trobades internacionals de performance. Cal destacar la trobada internacional FEM, un festival celebrat de manera anual centrat en obres d’acció realitzades per dones, que actualment es troba en la 18a edició. És fundadora del col·lectiu d’artistes d’acció Corpologia i de la revista amb el mateix nom.

http://denysblacker.com/

http://wolffinthewinter.com/

http://ocellsalcap.com/

http://gresolart.com/


The Noble Gases
2014_23.30 min
Fotografia  Marta Vergonyós Cabratosa
So  Uma Bunnag Blacker
Edició  Amanda Baqué Subirós

The Noble Gases és una sèrie de set performances, basada en la meva investigació al voltant de la taula periòdica. En aquestes breus performances per a càmera, examino les qualitats i propietats dels elements en relació a la vida quotidiana, la realitat subjectiva i les nostres experiències comunes.

Analitzo els aspectes metafísics, el misteri de la matèria en un estat quàntic on totes les regles canvien i on la matèria es descriu com a vibració o energia. I també examino la narrativa prosaica del material, les implicacions geopolítiques de la matèria i el material: “mater” o mare és a l’arrel de les dues paraules. 


FLUX CLUB compleix la 13a temporada a l’Antic Teatre i el 22è aniversari de la seva creació, a l’any 2000.

Es tracta d’una programació de vídeo amb periodicitat quinzenal que reflecteix la vitalitat del vídeo de creació a Barcelona. Acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, sessions temàtiques dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.

Són sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a la ciutat, que complementen el festival de vídeo d’autor FLUX des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival, que té lloc al desembre.


HABITUAL VIDEO TEAM

és una associació sense ànim de lucre, dirigida per Josep M. Jordana i Lis Costa, que té com objectiu principal la promoció d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org

Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX: www.fluxfestival.org, i el festival d’arts escèniques audiovisuals INFLUX: www.influxfestival.org.

Una altra branca és la documentació videogràfica d’actes culturals vinculats sobretot amb la música i la poesia experimentals. L’any 2012 posa en marxa el projecte SUMMA per convertir aquest patrimoni audiovisual (més de 1000 gravacions) en un arxiu videogràfic online d’accés públic: www.summa-hvt.org.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter