Els Dilluns Flux Club

LLORENÇ SOLER

FLUXCLUB

Dilluns 25 de febrer a les 20:00
Durada: 90 min
Entrada gratuïta

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM

fluxfestival.org
www.habitualvideoteam.org

sessió 2

LLORENÇ SOLER
València, 1936. Cineasta, autor de tres llargmetratges (SaidLola vende cáVida de familia). Ha sigut realitzador de televisió i és un dels autors més actius del cinema independent, no comercial, àmbit en el qual ha realitzat una extensa obra amb més de cent títols, tant documentals com experimentals.
Ha exercit la docència i ha participat en màsters universitaris. Ha publicat diversos llibres al voltant del gènere documental i de la història del cinema independent. També és pintor i poeta, amb cinc llibres editats.

www.lorenzosoler.com
www.blogsandocs.com/?p=379

presentació
En aquesta sessió es recullen dues peces característiques de dues maneres de fer de l’autor. Fragmentos de un discurso és una narració simbòlica dels fets esdevinguts a París el maig de 1968. L’autor apel·la a una narració no lineal, plena d’analogies, símbols, sensacions, trobades i somnis que integren una narrativa impressionista, suggeridora i poètica. Los náufragos de la casa quebrada és un relat de base documental més tradicional, però recorregut tot ell d’un cert misteri. Mitjançant unes al·lusions i unes trobades amb espais i personatges carregats de surrealisme es genera un cert neguit en l’espectador, que percep un rerefons d’irrealitat en els protagonistes i en les seves circumstàncies.

Fragmentos de un discurso
2009_22 min
vídeo / color / b/n / castellà

Va ser un mes de maig. París es va cremar. Una revolució com a ¿divertiment? ¿Per què? ¿Amb quines conseqüències? En aquella època vam ser joves irats… però l’ardor va durar poc temps. Sota les llambordes no hi havia la sorra de la platja. Una reconstrucció lliure, poètica, d’aquells fets.

Los náufragos de la casa quebrada
2009_40 min
vídeo / color / b/n / castellà

Una visió original de la resistència numantina que presenten els habitants d’un bloc d’habitatges socials al ser desallotjats dels seus pisos amb la intenció de construir pisos d’alt estànding. Els resistents, sis persones en total, són personatges pintorescos que viuen fora del seu temps.


Desena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival. FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents. FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.


Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUX, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d’accés públic.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter