Coproducció 2016

Societat Doctor Alonso

Anarchy

EN GIRA:

Dijous 27 i Divendres 28 d'abril
- La Casa Encendida - Madrid

Dissabte 20, Diumenge 21, Dilluns 22 i Dimarts 23 de maig
- Festival de Danza Contemporanea de Navarra - Pamplona

Dissabte 27 de Mayo
- Incorpor - Forli

Dijous 1 i Divendres 2 de juny
- Dance Week Festival - Zagreb

Dissabte 10 de juny
- New Dance Alliance - Nueva York

Dissabte 1 de juliol
- [Projecte cav_a 17] Osijek - Croacia

Dissabte 8 de juliol
- Festus Festival d'arts al carrer de Torelló - Torelló

Divendres 15 i dissabte 16 de setembre
- [Projecte cav_a 17] Festival Short Theatre - Roma, Italia
Durada: 55 min

Direcció: Sofia Asencio
Dramatúrgia: Tomàs Aragay
Direcció Coreogràfica: Sofia Asencio
Creació i interpretació: Semolina Tomic
Il·luminació i espai escènic: cube.bz
Espai Sonor: Alfonso Ferri
Producció: Imma Bové
Distribució: Societat Doctor Alonso

Amb la coproducció del Festival TNT de Terrassa, la col·laboració de l’Antic Teatre i l’Ajuntament de Bàscara i el suport de l’ICEC i l’INAEM

És un experiment entre el kaos i l’ordre. Evidentment l’experiència no és innòcua i és molt complexa, es podria resumir en “si vols silenci has de treballar-t’ho” o “fes el que vulguis”. Aquesta presa de poder no és senzilla. Un des de que neix està lligat a les seves circumstàncies i depèn dels altres per des de la infància aconseguir coses tan vitals com l’aliment o la calor. Nosaltres depenem del públic, dels teatres i també del govern per fer funcionar les nostres obres. Això que és una interdependència social, no converteix ni al públic ni als teatres ni als governs en els nostre amos. El problema del govern és que està fet per manar, per administrar i per regir les nostres accions. L’art és el mitjà homogeni on poder experimentar o reproduir certs estats i suposicions.


Sofia Asencio i Tomàs Aragay codirigeixen la companyia. Es plantegen cada espectacle o projecte des del punt 0, per tornar a replantejar el seu llenguatge artístic cada vegada. Barregen gèneres, formes escèniques i tipus diferents de gent, creant la seva pròpia manera d’habitar l’escenari. Els agrada plantejar l’escena com un lloc on col·locar, allà on hauria d’haver espectacularitat, el menys espectacular possible, creant així una poètica del patètic.

Societat Doctor Alonso s’estableix físicament en una zona rural, a Pontós, província de Girona, per allunyar-se del “soroll ” i la ” uniformitat ” que envolta la creació contemporània i el món artístic en una gran ciutat com Barcelona. Una manera de replegar la mirada cap el nostre interior, per buscar la veu pròpia. Crear en un entorn rural i local, ancorant els peus en la nostra pròpia tradició cultural per, des d’aquest observatori perifèric, construir un discurs universal fort.
De la mateixa manera Societat Doctor Alonso neix amb una clara vocació d’intercanvi permanent amb l’exterior; vocació que es recolza en un doble convenciment: d’una banda la necessitat de mantenir un escolta permanent dels camins creatius que es desenvolupen a l’altre costat de les nostres fronteres, i de l’altre, la imperiosa necessitat de mostrar el nostre treball a públic de procedència cultural diversa per situar-lo en un marc de recepció plural, que ens permeti rebre un feedback artísticament enriquidor. La companyia Societat Doctor Alonso col·labora amb un ventall ampli d’artistes multidisciplinaris amb qui sovint realitza un treball continuat en diversos projectes.

Premsa→

Subscriviu-vos a la nostra newsletter