Festival de Rechazados

Compañía La Soledad

YO SÉ PERDER

ESTRENA
Els dimarts:

14 de setembre
19 d'octubre
30 de novembre
21 de desembre

a les 20:00
Durada: 75 min
Entrades: 8 euros compra ONLINE i TAQUILLA
Comprar
entrades

Idea i realització: Marc Caellas i Esteban Feune de Colombi

Col·laboradors fixos: Corinne Spitalier, Miriam Reyes, Conrado Parodi i Félix Denuit

Amb diferents convidats a cada sessió.

https://marccaellas.net/

http://www.tatucho.com/

#YoSePerder

Sessió 21 de desembre // Convidats confirmats

Juny Siva, escriptora, o gairebé, i amant del rebuig com a eina d’empoderament. Potser parlarà de la bellesa del no, potser se n’anirà per les branques.

David G. Torres, comissari i historiador de l’art, parlarà del rebuig més important de la història de l’art del segle XX, l’urinari de Duchamp, que potser té a veure amb el caganer, o no.

Rosalía Zanon, ballarina, sobre la dificultat de omplir pdfs ballant.

 

Sessió 30 de novembre // Convidats confirmats

Núria Calzada porta més de dues dècades treballant en la gestió de plaers i riscs associats al consum de substàncies (Energy Control). Forma part de la Red Estatal de Mujeres Antiprohibicionistas (REMA) i de LEAP, una organització internacional de policies per a la reforma de les polítiques de drogues. Col·labora amb la Revista Cáñamo amb una secció d’entrevistes sobre política de drogues d’un extrem a l’altre del planeta. A la seva intervenció la Núria es proposa donar un cop de destral al rebuig.

Curro Claret és dissenyador industrial i professor, i segurament parlarà sobre certs rebutjos empresarials i institucionals a propostes que aposten més per la reutilització que el reciclatge, o que impliquen aplicar la filosofia del disseny a persones i col·lectius situats al marge del discurs dominant.

Entrevista a Curro Claret

 

Sessió 19 d’octubre // Convidats confirmats

Núria Giménez Lorang, va estudiar Periodisme, Relacions Internacionals i Realització de Cinema Documental, sobre de què estan fets els bretzels (documental My Mexican Bretzel) i desenvoluparà la seva teoria sobre els camps mòrfics de losers.

http://catalanfilms.cat/ca/produccions/my-mexican-bretzel

Juanpe González, actual propietari de l’Bar La Cañada (Poble Sec) i músic, sobre el rebuig de la indústria musical que l’ha portat a obrir un bar.

https://juanpegonzalez.bandcamp.com/releases

 

Sessió 14 de setembre // Convidats confirmats

Félix Denuit, filòsof i performer, sobre el rebuig vs el fracàs

Caterina Almirall, Antònia del Río i Miquel García, amb el seu projecte Los rechazados

Montse Guillen, sobre el rebuig a la cuina d’insectes

 


Un artista ha de saber fer PDFs? Què és una plica? A quina convocatòria es presenta el jurat de la convocatòria? Quantes sinopsis s’escriuen per projecte? Com es supera l’enèsim rebuig? Més barat que una sessió de psicoanàlisi i que una ampolla de Jameson, Yo sé perder és un festival de propostes artístiques rebutjades. Inspirats en la biblioteca que l’escriptor Richard Brautigan –protagonista del nostre flyer– va idear per albergar manuscrits descartats, creem aquest cicle en el que serem els amfitrions de diversos convidats que presentaran una creació que hagi obtingut com a resultat dues lletres que juntes configurin la contundent paraula “no”. Vénen per nosaltres!


Esteban Feune de Colombi va néixer a Buenos Aires el 1980. Ha viscut a París, Barcelona i Ginebra i treballa a diferents parts del món. És poeta, director d’escena i performer.

Marc Caellas va néixer a Barcelona el 1974. Ha viscut a Londres, São Paulo, Miami, Caracas, Bogotá i Buenos Aires. És escriptor, director d’escena i comissari de projectes culturals que hibriden literatura, teatre i art contemporani.

Junts crearen a Bogotá, el 2011, la Compañía La Soledad, enfocada a propostes escèniques itinerants, performances i site specific, com El paseo de Robert Walser, Juego de cartas i Bolaño, vuelve a casa.

Junts acumulen uns quants rebuigs.

______________
Col·laboradors fixos:

Corinne Spitalier és una artista multidisciplinar mexicana resident a Barcelona que duu a terme una pràctica híbrida que va del collage i dibuix, al cant, la dansa i la performance.

Miriam Reyes és poeta i videocreadora. Ha publicat sis volums de poesia. Des de l’any 2001 experimenta amb l’escriptura audiovisual i el recital multimèdia. El 2011 va començar el projecte d’e-poetry Prensado en frío.

Conrado Parodi és un argentí afincat a Catalunya. Poeta de la llum i lector amb criteri.

Félix Denuit, filòsof i performer.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter