Coproducció 2018

CIM, Cicle Improvisació en Moviment

Mostra de propostes d’improvisació

.
Durada: 90 min + 30 min

EQUIP

Direcció:
Helena Pellisé

Espais col·laboradors/coproducció:
Centre Cívic Barceloneta
Antic Teatre
La Caldera Les Corts

Artistes:
Els artistes es trien segons la convocatòria pública.
http://cimbcn.blogspot.com/

XARXES SOCIALS (@)
Facebook: https://www.facebook.com/Cicle.Improvisacio.Moviment/

El CIM, Cicle Improvisació en Moviment, busca promoure, difondre i donar espai a la dansa d’improvisació com a disciplina artística a la ciutat de Barcelona. I ho fa a través d’activitats de formació i de la mostra de propostes escèniques de composició instantània.

A través del CIM volem convidar-te a gaudir, reflexionar i valorar com a públic l’art d’allò màgic que succeeix només en el moment present, la improvisació. A més, oferim als creadors i col·lectius professionals de la dansa un espai on practicar i intercanviar eines i estratègies per a la improvisació.

La 3a edició CIM tindrà lloc del 17 al 23 de setembre de 2018. Amb un taller i laboratoris de formació impartits per a docents professionals de les arts escèniques que treballen la improvisació des d’enfocaments particulars i l’exhibició de propostes escèniques de composició instantània,et donem l’oportunitat de vivenciar aquest art en tots els seus àmbits.

Aquest cicle parteix d’una iniciativa que sorgeix de la ballarina i improvisadora Helena Pellisé amb la col·laboració dels espais: Centre Cívic BarcelonetaAntic Teatre i La Caldera Les Corts.


DuoDau amb Arnau Millà i Maria Mora (Nous llenguatges del cos)

Un músic i una ballarina.
Qui toca? Qui es mou? El moviment es so. El
So es moviment. Dos persones a escena. Un lleguatge codificat per comunicar-se. Confusions, manipulacions, interaccions, desobediència, acords, entesa. Musica que es mou. Dansa que s’escolta. Dues persones a escena.
Composició a temps real amb treball que barreja la improvisació i la conducció de la escena a través del llenguatge Soundpainting. [+ INFO]


Víctor Turull, Enric Ases, Santiago Arteaga, Álvaro Prats-Bertomeu
Tomb (Nous llenguatges del cos)

Volta que fa un cos quan cau; mitja volta donada a una cosa; canvi que una cosa experimenta en la seva marxa; direcció que pren una conversa, un afer; una passejada curta que sol acabar en el mateix lloc on ha estat començada. Víctor Turull (veu), Enric Ases (teatre), Santiago Arteaga (baix elèctric) i Álvaro Prats-Bertomeu (dansa-teatre) s’aventuren a donar un tomb junts més enllà d’ells mateixos i a què tot canviï segons la providència del públic.
Un espectacle de composició instantània multidisciplinària creat a partir de les aportacions del públic.[+ INFO]


Carles Casallachs i Nav Vilain
PA POW POWAH POETRY (Nous llenguatges del cos)

Agafem el so que emet una poeta en escena i el moviment que crea un cos, posem tots dos materials a un mateix nivell i els tractem amb horitzontalitat. Inventem pautes que tractin veu i cos de la mateixa manera i explorem diferents maneres de què s’afectin l’un a l’altre. Potenciem una simbiosis no-argumental, ni il·lustrativa ni narrativa, sinó basada en la fragmentació, el ritme, la repetició i l’ús de cacofonies, posant èmfasis en definir complicitats entre les dues presències escèniques.
Dos poemes seran el nostre fil conductor, tant de contingut grammatical i fonètic com de imaginari compartit.[+ INFO]


Denitsa Dikova & Glòria Ros
The Meeting II (Composició instantània)

The Meeting II s’ha programat per endavant. Coneixem el lloc on passarà, quan i qui hi serà present. És una provocació per a una reacció química, un punt de canvi amb temps limitat.
Comú. Desconegut. Nou. Reinventant llengües antigues que tothom entén.
La direcció-envers va començar tan aviat com la idea-llavor va ser plantada. Està plena d’intencions, expectatives, idees, fascinació. És natural. [+ INFO]


Iris Hinojosa, Javier Olaizola, Gerard Vilardaga
Atàvic (concert-performance)

Atàvic és la vida absolutament programada que succeïa a dins de les fàbriques, al voltant de les colònies tèxtils on vam créixer. I, alhora, esdevé un joc escènic per recuperar la memòria col·lectiva sota la fórmula del desconcert; a través de les lletres de Miquel Martí Pol, l’spoken word de Gerard Vilardaga, el moviment d’Iris Hinojosa i la música d’arrel tradicional de Javier Olaizola. [+ INFO]


Urša Sekirnik
Radio Hit: YOUR PRIVATE DANCER (nous llenguatges del cos)

Your Private Dancer, la teva ballarina privada, forma part del projecte Radio Hit que és una peça sobre l’alegria de ballar els nostres èxits musicals preferits. La versió Your Private Dancer mira de prop els nostres hits personals i històries relacionades amb ells. [+ INFO]


El Centre Cívic Barceloneta és un equipament municipal al servei del barri de la Barceloneta i de la ciutat de Barcelona, que treballa per a la promoció i difusió cultural atenent a dues línies d’especialització: la dansa i les arts visuals. Pel que fa a la dansa, el centre té una trajectòria de més de 15 anys donant suport a la creació a través de residències, d’exhibició i de formació.

La Caldera Les Corts és un nou centre de creació de dansa i arts escèniques creat el 2015, que s’incorpora a la xarxa a les Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona i que està liderat per l’equip de gestió de La Caldera original nascuda a la Vila de Gràcia el 1995. La Caldera Les Corts és un centre híbrid de creació i exhibició que vol ser un espai flexible, obert i possibilitador pels creadors de les arts escèniques. Volem donar suport a la creació actual i treballem per reforçar la relació amb el públic i acostar als ciutadans a la gran diversitat de llenguatges i de formes d’expressió artístiques actuals.

Antic Teatre és un dels referents de l’escena independent de les arts en viu; un centre de recursos de les arts multidisciplinàries per a la investigació i el desenvolupament de nous llenguatges escènics. La seva missió és recolzar i fomentar la capacitat d’experimentació, creació, producció, exhibició, promoció i difusió dels artistes professionals. L’Antic Teatre està compromès amb la recerca de nous llenguatges del cos iel moviment, noves dramatúrgies i noves tecnologies que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies.

Helena Pellisé. Ballarina, improvisadora i professora de Barcelona, formada en dansa contemporània i especialitzada en improvisació amb Beca AECID (Israel, 2008). Des de llavors està compromesa profundament amb aquesta disciplina com a base del seu treball de cos i moviment. Com a ballarina actua amb les seves creacions i col·labora amb artistes d’altres disciplines des del 2005. Actualment balla al col·lectiu Societat Alaka i dirigeix el CIM, Cicle Improvisació en Moviment. Ensenya a nivell nacional i internacional des de fa uns 10 anys.


 

>>> Veure CIM – Mostra de propostes d’improvisació:
DuoDau. ARNAU MILLÀ i MARIA MORADUODAU
(obra completa)

>>> Veure CIM – Mostra de propostes d’improvisació:
VÍCTOR TURULL, ENRIC ASES, SANTIAGO ARTEAGA, ÁLVARO PRATS
TOMB
(OBRA COMPLETA)

>>> Veure CIM – Mostra de propostes d’improvisació:
CARLES CASALLACHS I NAV VILAIN
PA POW POWAH POETRY
(OBRA COMPLETA)

>>> Veure CIM – Mostra de propostes d’improvisació:
DENITSA DIKOVA & GLÒRIA ROS
The Meeting II
(OBRA COMPLETA)

>>> Veure CIM – Mostra de propostes d’improvisació:
IRIS HINOJOSA, JAVIER OLAIZOLA, GERARD VILARDAGA
Atàvic
(OBRA COMPLETA)

>> veure CIM – Mostra de propostes d’improvisació:
URSA SEKIRNIK
Radio Hit: YOUR PRIVATE DANCER
(OBRA COMPLETA)

Per veure els vídeos de l’espectacle complet, sol·liciteu las contrasenyas per correu electrònic a anticteatre@anticteatre.com.

Visualització reservada a professionals.

 

Subscriviu-vos a la nostra newsletter