19 de setembre

ANTONIO ARIAS & FERNANDO ALFARO

El pueblo contra Antonio Arias & Fernando Alfaro

Dijous 19 de setembre a les 20:00
Durada: 120 min
Entrades: 12 euros ONLINE // 15 euros TAQUILLA
Entrades esgotades

Antonio Arias: música i veu
Fernando Alfaro: música i veu
Miguel Ángel Blanca: guió i direcció

 

Arias i Alfaro estaven destinats a trobar-se. De la mateixa generació —Fernando és un any més gran, però Antonio va començar abans, en l’adolescència, com a baixista fundacional de 091—, els dos s’han mostrat proclius en els últims temps a repassar els seus trenta anys de carrera. Tres dècades. Parlem de dues personalitats sòlides, cada un amb la seva particular i irresistible aurèola creativa. Fernando Alfaro, el lletrista bíblic, va firmar el Nou Testament del rock alternatiu. Per la seva part, Fernando Alfaro va introduir els flaixos visionaris i el collage distòpic que la postmodernitat no proporcionava. Alhora, tots dos han serpentejat per la indústria musical en tots els seus angles, des de les multinacionals fins a la més pura autogestió.

Per tant, aquest particular acostament damunt d’un escenari servirà per fer un exercici de catarsi conjunta. Dues biografies apassionants, cara a cara. Els seus encerts, els seus suïcidis, les seves caigudes i aixecaments. Dos tòtems de la música espanyola acompanyats de la direcció escènica de Miguel Angel Blanca. Un luxe!


Van ser dues bandes de províncies les que van revitalitzar l’escena musical espanyola a finals dels vuitanta. Lagartija Nick i Surfin’ Bichos, de Granada i Albacete, van sobreviure al seu destí de generació perduda i es van convertir en frontissa —amb altres que mai van sortir del subsòl, com Cancer Moon o Los Bichos— per a l’esclat independent dels 90. A aquestes altures, ningú discuteix l’estatus d’Antonio Arias i Fernando Alfaro de pares de l’indie en aquest país. Ambdós van crear una comunitat i van guiar el camí dels grups que arribarien després. També van introduir sonoritats rotundes: per fi hi havia algú a Espanya que seguia les petjades voltaiques de Sonic Youth, els Stooges o Spacemen 3.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter