Qui som

entrada-2

Antic Teatre – Espai de Creació, conegut com l’Antic Teatre, és un centre Cultural i Social independent ubicat en un edifici construït el 1650 (inclòs al Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Històrico-Artístic de la Ciutat de Barcelona des del 1979). Situat entre el Mercat de Santa Caterina i el Palau de la Música, en ple centre de Barcelona, és un espai emblemàtic del barri que compta amb un jardí singular i amb una gran història cultural i social.


Com a sala productora i exhibidora, per a l’Antic Teatre el leitmotiv és arriscar-se.

Què és l’Antic, què fa i per què ho fa es concreta en els següents valors: aposta per l’experimentació i la recerca en el camp de les arts escèniques contemporànies; interdisciplinarietat; atenció a les vulnerabilitats i a la perspectiva de gènere; mirada artística d’abast internacional i acció local; prospecció i atenció a la novetat, i trampolí per a la creació emergent; coherència; perseverança; crítica i autocrítica; independència artística i de pensament; diàleg; compromís amb l’art i amb l’educació des de la Cultura de Base; lligam amb el territori i lliure iniciativa ciutadana; aspiració a l’autogestió i la sostenibilitat, recuperació de patrimoni.


Pe tal d’acomplir aquesta missió perseguim els següents objectius:

1. Ser un centre d’experimentació, creació, residències, producció, exhibició, promoció i difusió dels artistes professionals en l’àmbit local, nacional i internacional.
2. Donar suport especialment als creadors joves i emergents que presenten el seu primer projecte o espectacle, però també a tots els artistes independents experimentats no consolidats, i als que tenen una carrera extensa i reconeguda.
3. Millorar el suport a totes les propostes i projectes d’arts en viu actuals que integren l’activitat de l’Antic Teatre, mitjançant, principalment, la millora del finançament.
4. Apostar per la col·laboració amb tots aquells col·lectius amb propostes culturals diverses i en la línia de programació de l’Antic Teatre.
5. Anar més enllà de l’exhibició i producció d’espectacles, impulsant els artistes a realitzar projectes amb la comunitat del barri; i col·laborant amb tots aquells col·lectius i artistes que són actius socialment i política en la defensa dels interessos del seu sector i compromesos amb la realitat social que els envolta, per tal de crear un espai de trobada i reflexió entre el barri, la ciutat, el públic i l’artista.
6. Defensar la seva existència com a centre cultural i social independent i sostenible, on l’arrelament a la comunitat i el territori té un paper fonamental i vertebrador.

Podeu consultar la POLÍTICA de l’Antic Teatre aquí.

 

PREMIS i RECONEIXEMENTS:

PREMI TIMOUT 2021 AL MILLOR TEATRE, perquè «En un any marcat per les restriccions de la pandèmia, ha seguit apostant pel talent i el risc, amb espectacles de primera com «Aquelles que no han de morir» i altres delícies que, a més, volten pel món. Es tracta, per si no fos prou, d’un espai amenaçat que haurien de cuidar com la joia més preciosa.»

PREMI DE LA CRÍTICA D’ARTS ESCÈNIQUES 2019 com a millor sala per l’Antic Teatre, «per la seva aposta des del 2003 per l’experimentació en les arts escèniques contemporànies i per la seva labor com a trampolí de la creació emergent.»

PREMI QUÈ FEM? LA VANGUARDIA a la millor sala de teatre.

PREMI DANSACAT 2014 a tot l’equip de l’Antic TeatrePer tota la feina i compromís amb tots els professionals de la dansa i les Arts Escèniques. Per la seva implicació en la programació i visibilitat de creacions experimentals i de nous llenguatges escènics. Per ser l’única sala alternativa que aposta, arrisca i segueix donant suport als creadors independents, esforçant-se per oferir espais de visibilitat i residències. Per escoltar les necessitats del sector i buscar les fórmules de lluita, proposant una programació variada i coherent alhora”.

PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2004 a Semolinika Tomic “per la resurrecció de l’Antic Teatre que ha passat de centre cívic abandonat a escenari viu de la creació contemporània i per la seva acció cultural i artística al haver recuperat el teatre”.

PREMI de la FIRA INTERNACIONAL DE TEATRE i DANSA de HUESCA a la PROGRAMACIO MÉS INNOVADORA A ESPANYA (2004).

 

PREMIS I RECONEIXEMENTS A LES COMPANYIES I ARTISTES PRODUÏTS:

PREMI TIME OUT 2018 a Roger Peláez al millor talent radical.

– PREMI FAD SEBASTIÀ GASH 2018 d’arts parateatrals a Societat Doctor Alonso per Y los huesos hablaron.

Agnès Mateus i Quim Tarreida han rebut diferents premis per Rebota, rebota y en tu cara explota:

  • PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2018 a l’aplaudiment.
  • PREMI BUTACA 2018 a noves aportacions escèniques.
  • PREMI DE LA CRÍTICA 2017 al millor espectacle de noves tendències escèniques.

PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2016 a l’aplaudiment a la creació emergent per a Carla Rovira «per portar els espectadors als galliners i fer-los entendre que la màgia dels elements inadequats pot ser molt vinculant. Per convidar-nos a ser vulnerables.»

 PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2016 a l’aplaudiment a Associació Nyam Nyam.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter