Qui som

entrada-2

Antic Teatre – Espai de Creació, conegut com l’Antic Teatre, és un centre Cultural i Social independent ubicat en un edifici construït el 1650 (inclòs al Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Històrico-Artístic de la Ciutat de Barcelona des del 1979). Situat entre el Mercat de Santa Caterina i el Palau de la Música, en ple centre de Barcelona, és un espai emblemàtic del barri que compta amb un jardí singular i amb una gran història cultural i social.


L’Antic Teatre es un dels referents actuals de l‘escena independent de les arts en viu.

La seva MISSIÓ és recolzar i fomentar el RISC i la INNOVACIÓ en la recerca i desenvolupament de nous llenguatges escènics multidisciplinars que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies.


Per tal d’acomplir aquesta missió perseguim els següents objectius:

– Ser un centre d’experimentació, creació, residències, producció, exhibició, promoció i difusió dels ARTISTES PROFESSIONALS a nivell local, nacional i internacional.

– Donar suport especialment als CREADORS JOVES I EMERGENTS que presenten el seu PRIMER PROJECTE o espectacle, però també a tots els artistes independents experimentats no consolidats, i als que tenen una carrera extensa i reconeguda.

– Defensar la seva existència com a centre cultural i social INDEPENDENT i SOSTENIBLE, on l’arrelament a la comunitat i el territori té un paper fonamental i vertebrador.

– Anar més enllà de l’exhibició i producció d’espectacles, impulsant als artistes a realitzar PROJECTES ARTÍSTICS AMB LA COMUNITAT del barri; i col·laborant amb tots aquells col·lectius i artistes que són actius social i políticament en la defensa dels interessos del seu sector i compromesos amb la realitat social que els envolta, per tal de crear un espai de trobada i reflexió entre el barri, la ciutat, el públic i l’artista.

Podeu consultar la POLÍTICA de l’Antic Teatre aquí.

 

PREMIS i RECONEIXEMENTS:

Premi Millor Teatre Time Out Barcelona 2021 [més info]
En un any marcat per les restriccions de la pandèmia, l’Antic Teatre ha continuat apostant pel talent i el risc, amb espectacles de primera com Aquelles que no han de morir i altres delícies que, a més, envolten pel món. Es tracta, per si no n’hi hagués prou, d’un espai amenaçat que haurien de cuidar com la joia més preciosa.

XXII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques 2019 (la primera gala confinada de la història). [més info]
Dilluns 15 de juny a les 19h al canal de youtube de Premis de la Crítica.

Premi QUÈ FEM? La Vanguardia 2019 a la millor sala de teatre.

PREMI DANSACAT 2014 a tot l’equip de l’Antic TeatrePer tota la feina i compromís amb tots els professionals de la dansa i les Arts Escèniques. Per la seva implicació en la programació i visibilitat de creacions experimentals i de nous llenguatges escènics. Per ser l’única sala alternativa que aposta, arrisca i segueix donant suport als creadors independents, esforçant-se per oferir espais de visibilitat i residències. Per escoltar les necessitats del sector i buscar les fórmules de lluita, proposant una programació variada i coherent alhora”.

– L’Antic Teatre va rebre el PREMI de la FIRA INTERNACIONAL DE TEATRE i DANSA de HUESCA 2004a la PROGRAMACIO MÉS INNOVADORA A ESPANYA”.

PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2004 a Semolinika Tomic “per la resurrecció de l’Antic Teatre que ha passat de centre cívic abandonat a escenari viu de la creació contemporània i per la seva acció cultural i artística al haver recuperat el teatre”.

 

PREMIS I RECONEIXEMENTS A LES COMPANYIES I ARTISTES PRODUÏTS:

PREMI TIME OUT 2018 a Roger Peláez al millor talent radical.

– PREMI FAD SEBASTIÀ GASH 2018 a Societat Doctor Alonso per Y los huesos hablaron.

Agnès Mateus i Quim Tarreida han rebut diferents premis per Rebota, rebota y en tu cara explota:

  • PREMI DE LA CRÍTICA 2017 al millor espectacle de noves tendències escèniques.
  • PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2018 A L’APLAUDIMENT.
  • PREMI BUTACA 2018 a noves aportacions escèniques per a l’Agnès Mateus i el Quim Tarrida.

PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2016 a l’aplaudiment a la creació emergent per a Carla Rovira “per portar els espectadors als galliners i fer-los entendre que la màgia dels elements inadequats pot ser molt vinculant. Per convidar-nos a ser vulnerables.”

 PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2016 A L’APLAUDIMENT a Associació Nyam Nyam.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter