L'ANTIC TEATRE AL GREC 2018
El 26 i 27 de juliol

Xarxa de cures, ahir i avui (ART i PART)

Rebomboris

L'ANTIC AL GREC 18
Dijous 26 de juliol - 20:00
Divendres 27 de juliol - 20:00

ESPAI: La sala de La Bonne – Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (c/ Sant Pere més Baix 7, Barcelona 08003)
Durada: 90 min
Entrades: 10 euros ONLINE // 12 euros TAQUILLA
Comprar
entrades


UNA PROPOSTA DE L’ANTIC TEATRE AMB EL SUPORT DEL GREC 2018 FESTIVAL DE BARCELONA

Creació i interpretació: Anselm Rojas, Aurora Roig, Elisabeth Romero, Emilia Martín, Enrique Ibáñez, Erika Yañez, Graciela Alonso, Laia Santaularia, María Isabel Guitiérrez, María Muñoz, Mercè Martínez, Merci Roaga, Norma Falconi, Lissette Fernández, Rocío Echevarría, María Ojo, Patricia Hernández, Rose Odiase
Procés d’investigació: Olga Rodríguez, Estíbaliz Benito (Mescladís); Ana Leitao (TUDANZAS); Marta Galán (TRANSlab / Antic Teatre); Marta Vergonyós (La Bonne); Karina Fulladosa (Sindillar / Sindihogar); Joan Tomàs i Marta Peribáñez
Assessorament en els continguts: Isabel Segura, María Jesús Izquierdo, Carme Valls, Norma Falconi, Milagros Rivera
Disseny d’il·luminació: Ana Rovira, Conrado Parodi
Edició vídeo: Marta Vergonyós
Tècnic de vídeo: Martín Elena
Composició musical i so: Àlex Polls Salvador
Col·laboració en la creació sonora: Ariadna Ruiz de Azúa (Piccola)
Coordinació tècnica de so: Mar Zapata
Elaboració de màscares: Olvido Vives
Acompanyament per a l’escena de Tai Chi: Ona Esteban
Fotografia i arts plàstiques: Joan Tomas i Marta Peribáñez
Assessorament d’accions plàstiques: Nicolás Spinosa
Assistència coreogràfica: Ana Leitao / TUDANZAS
Assistència en la direcció escènica: Beatriz Santiago, Paloma Tabasco
Col·laboracions amb escoles: Escola Internacional de Fotografia Grisart i El Timbal (centre de formació i creació escènica)
Comunicació: Maria Romero, Arnau Amadó, Francisca Araújo
Producció: Neus Oriol
Producció executiva: Elisabet Ruiz
Direcció escènica i dramatúrgia: Marta Vergonyós i Marta Galán Sala

Amb la col·laboració del Districte de Ciutat Vella, l’Institut Català de les Dones, Departament de Programes de Temps i Economia de les Cures (Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum) i Regidoria de Feminismes i LGTBI.

http://lameva.barcelona.cat/districtecultural/ca/projectes/sant-pere-santa-caterina-i-la-ribera

http://lameva.barcelona.cat/grec/ca/espectacle/rebomboris

[Bases del concurs Instagram]

Proposta escènica resultant del projecte artístic-comunitari Xarxa de cures, ahir i avui vinculat al programa ART i PART i impulsat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura – Ajuntament de Barcelona); una creació participativa entre els veïns i veïnes amb l’Antic Teatre, TRANSlab, La Bonne – Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Sindillar/Sindihogar, Mescladís i TUDANZAS.

El projecte, una proposta escènica col·laborativa, pren com a punt de partida i material de referència una extensa xarxa de cures compartides i suport mutu entre dones que ja va existir al barri i que recuperen en les seves investigacions les historiadores Isabel Segura i Milagros Rivera. L’espectacle explora com s’han anat reconfigurant aquestes xarxes per prendre-li el pols al lloc que ocupen les cures en les societats actuals. Inspira el muntatge el concepte de “rebomboris”, de moviments espontanis de revolta a través dels quals les dones han lluitat per mantenir la vida i per exigir les condicions materials d’existència per a elles i les seves comunitats.


La Xarxa de cures, ahir i avui és una de les cinc creacions comunitàries als barris de Barcelona, inclosa al programa ART i PART i impulsada per l’Antic Teatre, TRANSlab, La Bonne – Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Sindillar/Sindihogar, Mescladís i TUDANDAS.

Els objectius d’aquest projecte són, d’una banda, reconèixer les entitats vinculades al territori i convertir-les en actors del projecte. També, a partir de la memòria col·lectiva invisibilitzada de les dones i gràcies a les aportacions de les investigadores Isabel Segura i Milagros Rivera, travar el procés creatiu amb la història de les cures al barri des d’una perspectiva de gènere i, així, facilitar el lligam entre les dones que hi vivien abans i les que l’habiten avui. Després d’un any d’investigació conjunta, la proposta escènica final vol mostrar aquesta cartografia del passat i el present del treball de cures que sostenim les dones. Mantenir i tenir cura de la vida i les vides i posar-les al centre, en aquest cas, de l’escenari: aquest és el nostre propòsit fonamental.

Xarxa de cures, ahir i avui s’ha gestat a partir de l’experimentació amb diferents llenguatges artístics vehiculats mitjançant les accions comunitàries Accions amb cura —sis activitats d’experimentació artística obertes a la participació de veïnes i veïns, entitats i associacions del barri— i Laboratoris Artístics —una nova fase de creació presentada en el marc del Festival TUDANZAS—. L’última fase s’enceta amb la construcció de Rebomboris, l’espectacle que cristal·litzarà el recorregut del projecte aquesta temporada.

Subscriviu-vos a la nostra newsletter